Ga naar hoofdinhoud

Fransen kiezen toch Staut met Rêveur de Hurtebise in WEG-team

Kevin Staut met Reveur de Hurtebise HDC. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na een teleurstellend optreden in de wereldbekerfinale in Parijs dit voorjaar besloot Kevin Staut zijn Rêveur de Hurtebise met pensioen te sturen. Maar twee maanden later verscheen de Fransman weer in de ring met zijn Olympiade paard. Na het wegvallen van Roger Yves Bost en Patrice Delaveau door blessures van hun paarden, besloot bondscoach van de Franse springruiters, Philippe Guerdat, toch Staut met de zoon van Kashmir van Schuttershof weer op te roepen voor de wereldruiterspelen in Tryon.

De keus voor Philippe Guerdat welke combinaties te selecteren voor Tryon werd moeilijk toen Sangria du Coty (Quaprice Bois Margot) van Bost en de Ovidius-zoon Aquila HDC van Delaveau geblesseerd raakten. Ook Simon Delestre rok Hermes Ryan terug uit het team omdat de reis naar Amerika te veel risico’s met zich meebracht voor het paard.

Beroep op Staut

Het deed Guerdat besluiten om toch een beroep te doen op de ervaren Kevin Staut en zijn Olympiade-paard Rêveur de Hurtebise. Sinds juni is Staut weer terug met het paard op de internationale wedstrijden en lijkt klaar voor de klus in Tryon.

Zesde in GP Dublin

Een lichte blessure bleek de oorzaak van het dramatische optreden van de zeventienjarige Rêveur de Hurtebise in de wereldbekerfinale in Parijs. De zoon van Kashmir van Schuttershof had na een korte rustperiode er toch weer veel zin in en werd weer opgepakt. Het leverde goede resultaten op in onder meer Chantilly, Aken en afgelopen weekend in Dublin (zesde in Grand Prix). Voor Guerdat een reden om in overleg met HDC en Kevin Staut het paard weer op te nemen in het team.

Jonge talenten

Naast Staut doet Philippe Guerdat beroep op de de ervaren Nicolas Delmotte en Ilex VP (v. Diamant de Semilly) en de twee jonge talenten  Alexis Deroubaix met Timon d’Aure (v. Mylord Carthago) en Alexandra Francart met Volnay du Boisdeville (v. Winningmood). Thierry Rozier is met Venezia d’Ecaussinnes (v. Kashmir van Schuttershof) de vijfde man voor de Fransen.

Bron Horseman.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook