Ga naar hoofdinhoud

Geen rol voor Nederlanders in WB-kwalificatie Lyon

Update

Acht combinaties plaatsten zich voor de barrage in de wereldbekerkwalificatie in Lyon en daarvan was Daniel Deusser uiteindelijk goed voor de snelste foutloze rit. De Duitser stuurde Equita van T Zorgvliet in 42,95 seconden over de eindstreep en was daarmee ruim een halve seconde sneller dan de winnaar van de WB-wedstrijd in Helsinki vorige week Romain Duguet. Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder plaatsten zich niet voor de barrage van deze rubriek over 1,60m en konden geen rol van betekenis spelen.

Denis Lynch, die uiteindelijk vierde werd pakte heel even de leiding in de barrage met All Star (v. Argentinus), maar moest deze alweer direct afgeven aan Duguet. De Zwitser stuurde Quorida de Treho (v. Kannan) in 43,68 seconden foutloos rond. Op zijn beurt kon Duguet ook maar kort genieten van zijn leidende positie, omdat Daniel Deusser zijn Cassini-dochter in 42,93 seconden over de streep liet galopperen. Lorenzo de Luca mocht als laatste van start in de barrage met Ensor de Litrange LXII, maar de Italiaanse ruiter kon de tijd van Duguet niet kloppen met zijn Nabab de Reve-zoon en werd derde met 43,80 seconden op de klok. De thuisrijdende Olivier Robert was met een vijfde plek goed voor het beste Franse resultaat. In het zadel van Quenelle du Py (v. Tresor du Renom Ac) was de ruiter met 44,96 seconden de langzaamste foutloze in de barrage.

Deusser: ‘Beetje geluk gehad’

“Het was een fantastisch parcours. Ik had niet zo veel geluk aan het begin van het weekend, maar vandaag in de eerste ronde heb ik wel een beetje geluk gehad. Romain Duguet had een snelle tijd neergezet en toen ik het parcours verkende dacht ik er niet eens aan, maar in de barrage besloot ik toch om anders te rijden en dat heeft goed uitgepakt”, aldus Deusser na afloop.

Duguet vertelde na de prijsuitreiking blij te zijn met de tweede plaats: “Vorig jaar werd ik derde, nu tweede dus wie weet win ik volgend jaar. Maar vandaag was Daniel beter en dan is het niet anders. Voor wat betreft de rest van het seizoen heb ik mijn plan klaar, maar met paarden weet je het nooit. Je kunt een plan hebben, maar in plaats van plan A wordt het met paarden meestal plan B of zelfs C.”

Niet eenvoudig

Het was geen eenvoudig parcours dat Frank Rothenberger had opgebouwd voor deze wereldbekerwedstrijd. Vijf combinaties gooiden in de eerste omloop al de handdoek in de ring, waaronder ook de Duitse topruiters Christian Ahlmann en Marcus Ehning. Voor Nederland kwamen alleen Dubbeldam met SFN Zenith en Schröder met Glock’s London in actie in deze WB-kwalificatie en beide combinaties kregen acht strafpunten. Dubbeldam, die afgelopen vrijdag negende werd in de barrage van de GP-kwalificatie met de Rash R-zoon kwam nu niet verder dan de 23-ste plek en Schröder, afgelopen donderdag nog met slechts een tijdfout in een 1,50m-rubriek bleef nu hangen op plaats 28 met de Nabab de Reve-zoon.

Tussenstand

Voor de tussenstand in de West-Europese League betekent dit dat Romain Duguet aan de leiding gaat met 37 punten. De Zwitser, die vorige week won in Helsinki wordt gevolgd door Pieter Devos met 28 punten. De Belgische ruiter wordt op zijn beurt gevolgd door Meredit Michaels-Beerbaum en Steve Guerdat, die beiden 25 punten verzamelden tot nu toe. Lorenzo de Luca staat voorlopig vijfde met 21 punten.

Harrie Smolders staat voor Nederland op de hoogste plaats met een voorlopig achttiende positie. Van zijn, in totaal, twaalf punten heeft hij er acht in Del Mar gehaald.

Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor de tussenstand

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook