Ga naar hoofdinhoud

Gerco Schröder sluit dag af met derde plek in Geesteren

Gerco Schröder en Glock's Lausejunge Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De zege in de hoogste rubriek van de dag op CSI Twente was voor Shane Breen met Laith. De Ierse ruiter was goed voor de snelste foutloze barragerit in deze rubriek over 1,50m en werd gevolgd door Alberto Zorzi met Living the Dream. Gerco Schröder klokte met Glock´s Lausejunge de derde snelste foutloze rit in de barrage en mocht zich achter Zorzi opstellen voor de prijsuitreiking.

Breen kwam met de goedgekeurde hengst van Lord Z in 31,23 seconden aan de finish. Zorzi was iets langzamer met de twaalfjarige ruin van Toulon en finishte in 31,54 seconden. Het Ierse en het Italiaanse duo waren de enigen, die onder de 32 seconden bleven in de barrage.

Nederlanders

Schröder kwam in 32,23 seconden aan de finish met de bruine hengst van Ludwigs AS en kon met deze tijd geen plek op de eerste of tweede plaats afdwingen. Het duo was op zijn beurt bijna een halve seconde sneller dan Cedric Angot met Saxo de la Cour uit Frankrijk. Zij finishten met 32,63 seconden op de klok. Patrick Lemmen was de tweede Nederlander in de top 5. In het zadel van Ideaal (v. Andiamo) zette Lemmen een foutloze barragerit neer in 35,06 seconden.

Tijdsrubriek over 1,45m

Eerder op de dag was Sander Geerink met Bentley N goed voor het beste Nederlandse resultaat in de CSI4*-proef over 1,45m op tijd. Het duo bleef foutloos en finishte in 60,83 seconden, waarmee ze alleen Mohammed Ghanem Al Hajri met Doklahoma VDL voor moesten laten gaan. De KWPN-merrie van Baloubet du Rouet, die sinds eind vorig jaar in eigendom is van de ruiter uit de Verenigde Arabische Emiraten was dik anderhalve seconde sneller aan de finish dan Geerink en won de rubriek, Geerink werd tweede. De top drie werd compleet gemaakt door Laura Renwick met Bintang II. De Britse amazone liet de KWPN-ruin van Tangelo van de Zuuthoeve in 60,86 secoonden finishen.

Klik hier voor alle uitslagen in de rubriek over 1,50m
KLik hier voor alle uitslagen in de rubriek over 1,45m 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.