Ga naar hoofdinhoud

Reserve Gerco: ‘Vorig jaar was ’t voor Harrie zuur’

Gerco Schröder met Glock's London N.O.P. Foto: Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Voor Gerco Schröder was de oefenronde van vandaag waarschijnlijk de laatste keer dat hij in Rio in actie kwam. “Dat is althans te hopen”, zegt de reserveruiter van Team Ehrens.

De rol van vijfde man is Gerco Schröder bepaald niet op het lijf geschreven. Met Monaco, Berlin en London maakt Gerco al twaalf jaar onafgebroken onderdeel uit van Ehrens’ elitekwartet. Een steunpilaar van Oranje moet nu van de zijlijn toekijken, dat moet even wennen zijn geweest.

“Dat klopt. Maar je bent onderdeel van het team. Als het goed is, zit het er nu op voor mij. Ik hoop niet dat er wat gebeurt.”

Even nagedacht

Rond het dressuurteam deed zich een enorme discussie voor over het meevliegen van de reservecombinatie. Gerco moet toegeven dat hij over dat meevliegen nog wel even heeft nagedacht. “Het is niet de mooiste rol om reserve te zijn. Maar we zijn een team. Vorig jaar was het voor Harrie zuur dat ‘ie niet zelf kon rijden. Dat speelde voor mij ook mee. Vandaar dat ik besloten heb om toch mee te gaan.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

5 reacties op “Reserve Gerco: ‘Vorig jaar was ’t voor Harrie zuur’

 • Renee

  En dat siert Gerco.
  Als tweevoudig zilveren medaillewinnaar en je toch niet te gied voelen om als reserve mee te gaan…. Top mentaliteit. Chapeau.

 • CMS

  En daar kan ons dressuur team een voorbeeld aan nemen! Succes toppers!

 • Babette

  @ thuisblijvende reserveruiters dressuurploeg. Even goed lezen, aantekeneningen maken en nooit meer vergeten! De springruiters begrijpen wel waar een team voor staat.
  Heren springruiters heel veel succes het is jullie gegund om de serie compleet te maken.

 • Ben Verheij

  Het louter meegaan van een combinatie als Gerco/Londen naar Rio geeft de anderen al een mentale boost van jewelste. Het neemt een groot stuk druk weg als je weet dat zo’n topcombinatie voor je in de bres kan springen, mocht het onverhoeds misgaan in de aanloop naar het eerste onderdeel. Het aandeel van Gerco is dus wel degelijk relevant in het gehele proces om tot een eventueel succes te komen. Veel respect dus voor Gerco, chapeau!

 • Sanne

  Zoals Jeroen eerder al zei “ze zijn een geweldig team samen” mooi om te zien dat wat de resultaten ook gaan worden…. ze gaan er in ieder geval wel echt samen voor. En of Gerco nu wel of niet moet rijden… ze maken dit toch maar weer wel mooi “samen”als team mee en ja, dan hoort dan ook zeker de reserve ruiter bij, alleen al voor de mentale support !
  Succes mannen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook