Ga naar hoofdinhoud

Gert-Jan Bruggink derde in 1.45m Vilamoura

In de zesde week van de Vilamoura Atlantic Tour eindigde Gert Jan Bruggink gisteren op de derde plaats in de 1.45m rubriek.

Nek-aan-nekrace in 1.45m rubriek
Bruggink en Vita 24 (v. Carinjo) stopten in het parcours direct op tijd de klok op 54.37 seconden. Zij kwamen dicht in de buurt van de nummers een en twee, die een nek-aan-nekrace hielden in de Portugese stad. Nicole Pavitt en de AES-gefokte Victor Blue scheurden namelijk naar een tijd van 53.87 seconden, maar werden nipt van de troon verstoten door Adeline Hecart en de Rosire-nakomeling Question d’Orval. Deze combinatie was een honderdste van een seconde sneller en konden daardoor de eerste prijs in ontvangst nemen.

Vierde werden Julien Gonin en de KWPN-er Well done met een tijd van 54.47 seconden, gevolgd door Marc Bettinger en Quannan-R (v. Kannan) die tien honderdsten van een seconde later finishten. Bruggink kwam ook met de Chin Chin-nakomeling Anderson VDL van start in deze rubriek en eindigde met dit paard op de 24ste plaats. Leon Thijssen kwam ook van start en werd met Bulavsco (v. Verdi TN N.O.P.) 78ste vanwege twee springfouten.

AES en KWPN bezetten top drie in 1.50m
Naast de 1.45m werd ook de 1.50m rubriek verreden. Lorenzo de Luca kwam na de barrage als winnaar uit de strijd, door de AES-gefokte Zoe II naar een tijd van 42.52 seconden te sturen. Weer zag Nicole Pavitt de eerste prijs aan haar voorbij gaan, gezien zij met Our Duchess (v. Solitair) zeventien honderdsten van een seconde later over de finishlijn heen reed. Sameh El Dahan en de Douglas-nakomeling Suma’s Zorro pakten de derde plaats met een tijd van 42.95 seconden.

Op de vierde plaats eindigden Luca Maria Moneta en de SF-gefokte Neptune Brecourt door te finishen in 43.39 seconden. De top vijf werd afgesloten door Philippe Rozier, door met Unpulsion de la Hart (v. Kashmir van Schuttershof) de klok stop te zetten op 44.54 seconden.

Voor Nederland kwamen Gert Jan Bruggink en de Calvados Z-nakomeling Connelly 2 aan de start. Het duo kreeg in de eerste manche vier strafpunten en werden 31ste in het klassement. Leon Thijssen verscheen met Haertthago (v. Heartbreaker) in de ring en eindigde op de 52ste plaats.

Bekijk hier de uitslag van de 1.45m.
Bekijk hier de uitslag van de 1.50m.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook