Ga naar hoofdinhoud

Gert Jan Bruggink een Mercedes rijker

Update Video
Gert Jan Bruggink met Charmeur 436 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Vanmiddag stonden er twee één-ster-rubrieken en één viersterrenrubriek op het programma op CSI Twente. Gert Jan Bruggink deed goede zaken in de Roelofsen Groep Prijs over 1,50 meter. Met de Cristallo-zoon Charmeur 436 wist Bruggink nipt voor de Ier Shane Breen te blijven. Bruggink heeft de vorm goed te pakken op CSI Twente eerder vandaag werd hij al tweede in de viersterrenrubriek over 1,40 meter met Connelly

Slechts 0,11 seconden verschil zat er tussen de tijd van Bruggink en Breen. Deze luttele seconden maakten het verschil tussen een Mercedes en ruim 5.000 euro.  Breen zadelde voor deze rubriek de tienjarige Laith (v. Lord Z)

Klasse apart

Bruggink en Breen waren duidelijk een klasse apart in deze Roelofsen Groep Prijs. Op afstand volgde William Funnell met de KWPN-er Billy Angelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Landgenote Laura Renwick had een halve seconde langer nodig dan Funnell. Zij noteerde met MHS Washington (v. Obos Quality) de vierde tijd van 63,31 seconden. Megan Laseur maakte de top vijf compleet met de Berlin-dochter Bleu Bayou.

Klik hier voor de uitslag.

Nederlandse top negen

Ruim twee seconden afstand creëerde Madée Schuttenbeld in de één-sterrubriek over 1,20 meter. Schuttenbeld zadelde voor deze rubriek de Haarlem-dochter Vayrenta. Met deze merrie boekte ze vele successen op Children-niveau. Inmiddels is de overstap gemaakt naar Junioren. Jessie Wiefferink mocht als tweede opstellen met de zeventienjarige Vida Loca (v. Lux). Sander Naber had slecht 0,07 seconden meer nodig als Wiefferink en werd hierdoor derde met Egarde (v. Flipper d’Elle). Ook de plaatsen vier tot en met negen werden bezet door ruiters en amazones die onder de Nederlandse driekleur rijden.

Klik hier voor de uitslag.

Opnieuw Naber

Sander Naber verkeerd momenteel in ’the winningmood’. Vorig weekend schreef hij zowel de Medium Derby als de Derby van Drenthe op Hippisch Holtrijk op zijn naam. Ook op CSI Twente boekt hij successen. Naast zijn derde prijs met Egarde mocht hij met Giozetto S (v. Diarado) een achtste prijs in ontvangst nemen. In de rubriek volgend op de 1,20 meter rubriek, de rubriek over 1,25 meter, deed Naber er nog een schepje bovenop. Met de Baltic VDL-zoon Faldo II wist hij met drie seconden afstand overtuigend de overwinning te pakken.

Top drie

In een tijd van 58,61 seconden volgde de Duitse amazone Esther Forkert met Lorena 141 (v. Lordanos) op de tweede plaats. De derde prijs was voor de Amerikaanse Josephine Decker met Dexter (v. Diarado).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.