Ga naar hoofdinhoud

Gert Jan Bruggink springt naar vijfde plaats

In het Spaanse Oliva kwam Gert Jan Bruggink vandaag bijna twee seconden te kort voor de overwinning en eindigde daardoor op de vijfde plaats. De Britse Alice Watson bleek te snel en won de 1,40m rubriek direct op tijd. De Argentijn Carlos Cremona reed naar de tweede tijd en bleef Jemma Kirk, landgenote van Watson, voor.

Alice Watson verscheen met de Aldatus Z-merrie Kec Havana in de ring en wist de finishlijn na 57,45 seconden foutloos te passeren, goed voor de overwinning. Carlos Cremona en de Chess-merrie Flavourart Cortina volgden de winnende combinatie op de voet, maar moesten met hun tijd van 57,94 seconden genoegen nemen met de tweede plaats. Jemma Kirk en de tienjarige l’Amour de Bois-nakomeling Tchoupi Pironniere maakten het nog spannender. Met een verschil van slechts drie tienden eindigden zij op de derde plaats.

Beste Nederlander

De uit Nieuw-Zeeland afkomstige Samantha Mcintosh zadelde de Lazio-merrie Lady Gaga 18 en reed hiermee naar de vierde tijd van 58,37 seconden. Gert Jan Bruggink eindigde op de vijfde plaats met de negenjarige Cristallo-ruin Charmeur 436. Na een foutloze rit noteerde de combinatie een tijd van 59,12 seconden, waarmee ze voor het beste Nederlandse resultaat zorgden. Stefanie van den Brink kwam ook aan start in deze rubriek met de Diarado-hengst Eldorado P, maar eindigde met 6 strafpunten op plek 40.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook