Girl power in Small Tour-finale - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Girl power in Small Tour-finale

De eerste drie plaatsen in de finale van de kleine toer op het CSI2* Twente werden zojuist bezet door drie ijzersterke amazones. In de Go Planet Hal in Enschede was de Zweedse amazone Isabell Bengtsson de snelste in de barrage voor Janine Rijkens uit Duitsland en de jonge amazone Micky Morssinkhof uit Nederland.

Zeventien combinaties kwamen terug voor de barrage van de Huiskes-Kokkeler Autogroep Prijs, de finale van de small tour over 1.35m. En dat er hard gereden zou worden, liet de eerste combinatie meteen al zien. Liza Tiebot knalde rond op haar Guidam-zoon Winchester, ze klokte 28.60 seconde, helaas moest ze een fout incasseren op de laatste sprong. Na Tiebot kon niemand de barrage binnen de 29 seconde rijden. De jonge Duitse amazone Janine Rijkens was met Caleno 3 de eerste foutloze, ze kwam met de snelle en heel voorzichtige Calido Ass-zoon in 29.96 over de finish. Even later reed de zeventienjarige Micky Morssinkhof met de even zo snelle als voorzichtige Laos (v. Caos) slechts twee honderdste langzamer: 29.98 seconde. Isabell Bengtsson was met de BWP gefokte Fernando de tiende start in de barrage. De achtjarige zoon van Triomphe De Muze sprong met snelle reflexen en heel behendig naar de snelste tijd, in 29.52 seconde pakte het paar uit Zweden de hoofdprijs.

Jesper Romp behaalde met Beau Rubertha R (v. Namelus R) de vierde prijs, Alberto Halbinger op Rebeca LS (v. Rebozo la Silla) werd vijfde.

Ben Schröder plaatste zich voor de barrage met de KWPN hengst AD Unaniem (v. Numero Uno) maar trok zich hiervoor terug. De hengst van Athina Onassis is terug van een blessure en sprong formidabel.

In de eerste rubriek van vandaag, de troostfinale van de kleine toer, boekte Janine Rijkens al de overwinning met Caro As 17 (v. Chico’s Boy). In dit jachtspringen werd Bart Bles tweede met Zelano D en Fabienne Roelofsen op Hallo Hallo (v. Hinault) derde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook