Ga naar hoofdinhoud

Glenn Knoester rijdt Raijmakers jr. er af

Glenn Knoester met Alpicor - foto: facebook
Het slotstuk van Concours Hippique Haarlemmermeer in Hoofddorp, een Grote Prijs op 1,40m niveau, was prooi voor de 25-jarige Glenn Knoester. De ruiter uit Assendelft stuurde zijn toppaard Alpicor (v. Lupicor) in ruimschoots de snelste tijd door de vier deelnemers tellende barrage. Daarmee troefde hij Piet Raijmakers jr. met Van Schijndel's Dominus af en zorgde hij ervoor dat de GP-winst in Noord-Holland bleef.

Met de dertienjarige Alpicor is Knoester al jaren een combinatie. Dat begon bij de young riders en in 2016 maakte het duo de overstap naar de senioren. Inmiddels hebben Knoester en Alpicor op het hoogste niveau gesprongen. Een paar weken geleden in Uggerhalne kwam hij met 1 springfoutje aan de streep in de 4* Grote Prijs en in april van dit jaar won hij in Vittel een 1,50m rubriek en werd hij tweede in een 1,45m.

30 deelnemers

De Grote Prijs van CH Haarlemmermeer werd 20 centimeter lager dan het topniveau gereden, maar Knoester moest zijn zege wel bevechten. In de bijna 30 combinaties tellende Grote Prijs bleven er vier ruiters foutloos in het basisparcours en zo moest de 25-jarige ruiter het in de barrage nog een keer opnemen tegen Piet Raijmakers jr., Delphine Klopper en Thomas Mertens. In een tijd van 43,44 seconden was Knoester ruim 3 seconden sneller dan Raijmakers jr. (46,5 sec) en ook Klopper kon niet aan de tijd van haar provinciegenoot tippen (49,31 sec).

Thuiszege

De zo’n 20 kilometer van Hoofddorp wonende Knoester maakte er zo een Noord-Hollands feestje van. Hij deed dat bovendien op een Noord-Hollands paard: Alpicor werd  in Assendelft gefokt door R. Blommestein, ook de fokker van Knoesters Clint Easter.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook