Ga naar hoofdinhoud

Global Champions Tour breidt uit naar Amerika

De Global Champions Tour gaat uitbreiden naar Amerika. De Amerikaan Frank McCourt, van McCourt Global, heeft een belang van vijftig procent verworven, en is van plan met de GCT te doen wat hij eerder met het Amerikaanse baseballteam de Dodgers deed. "We kochten in 2004 een team dat verlies leed en verkochten het in 2012 voor een prijs die nog nooit voor een sportclub betaald is. We hebben daar waarde ontwikkeld, en dat gaan we nu ook doen", zegt McCourt.

De Global Champions Tour wordt nu op veertien locaties in Europa, Azië en het Midden-Oosten verreden. Voorzitter Jan Tops zegt in een verklaring: “De samenwerking met McCourt Global maakt dat we kunnen innoveren en de Tour naar een nieuw publiek, nieuwe markten en nieuwe hoogtes kunnen brengen.” 

McCourt geeft aan een grote sportliefhebber te zijn en veel kansen te zien voor de paardensport. “Paardensport leent zich goed voor de televisie. Er is meer dat we kunnen doen om de schoonheid, de moeilijkheid, de risico’s, de vaardigheden en de spanning van de sport over te dragen op de fans.”

Bron: Horses / Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook