Ga naar hoofdinhoud

Gloed ultieme winnaar bij zesjarigen

Huldiging Blom Cup 2017 zesjarigen Timothy Hendrix en Gloed Foto: Jacquelien van Tartwijk
Lennard de Boer had bij de zesjarigen drie troeven in de barrage van de Blom Cup, maar moest het hoofd buigen voor de Indoctro-zoon Gloed en Timothy Hendrix, die eerder al de halve finale op naam hadden geschreven. Ruim twee seconden doken ze onder de scherpe tijd van De Boer en Guppie VDL (Arezzo VDL x Cardento) en sleepten daarmee het verdiende kampioenschap voor Stal Hendrix binnen.

Dertig paarden kwamen aan de start van het basisparcours, waarin vooral de voor de VIP-tribune gebouwde driesprong en de in het zicht van de haven staande oxer een uitdaging bleken. Niettemin kwamen er zestien combinaties zonder kleerscheuren door het parcours en werd het een overvolle barrage. De parcoursbouwers hadden wel een selectief barrageparcours neergezet, want slechts zes combinaties bleven nul. Vooral de lange lijn naar de laatste oxer bleek verraderlijk.

Top drie

Lennard de Boer was de eerste ruiter die een foutloze rit neerzette met Guppie VDL, gefokt door H. Schut uit Grootegast en in eigendom van W. Harke te Punthorst . De ruin werd voorwaarts naar de laatste oxer gereden en kwam in 34,51 seconden over de streep, hetgeen uiteindelijk de derde plaats opleverde.

Pas vier combinaties later was het Gloed, die kwam, zag en overwon. Het fokproduct van J.G.M. Meyer uit Dronten werd simpel en vlot rondgereden door Timothy Hendrix en zag de klok op 32,41 sec. stilstaan, een tijd die niet meer te kloppen bleek.

Steven Veldhuis wist zich al eenvoudig voor de barrage te plaatsen met de eerste goedgekeurde zoon van Baltic VDL, de zwartbruine Graziano (Baltic VDL x Great Pleasure), gefokt door H. en A. Barenkamp. Met een snelle foutloze rit bezorgde Graziano de eigenaren VDL Stud, R. Rikkert en W Bourgondien het reservekampioenschap in een tijd van 33,46 seconden.

Foutloze rondes

Jeanette Corbeek en de KWPN-hengst Golddigger (Querly-Elvis x Corland) , gefokt en in eigendom van W.A.M. Nijenkamp, deed een goede poging om op het podium te eindigen, maar moest met een tijd van 35,15 genoegen nemen met een vierde plek. Het fokproduct van Christabel Schilder uit Zuidschermer, de ruin Gallardo CSI (Ustinov x Ahorn) bleef met Hanneke Mulderij in het zadel ook foutloos in 35,46.

Lennard de Boer

Met kunst en vliegwerk op de driesprong was de KWPN-hengst Grand Slam VDL (Cardento x Heartbreaker ) de derde troef van Lennard de Boer in de barrage . De verrichtingstopper werd op rustige wijze in de barrage rondgestuurd en werd foutloos zesde.

De kampioen van vorig jaar  bij de vijfjarige, de KWPN-hengst Globl Express (Orient Express x Laudanum ) zag in de barrage een balk vallen en werd zevende, net een plek voor de Wereldkampioen van 2016 Garant met Willem Greve, die op weg naar de laatste hindernis zijn kans op de overwinning in rook zag opgaan.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.