Ga naar hoofdinhoud

Gouden Franse team aan start in Nations Cup finale

Belgisch team in de Nations Cup 2015. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In Barcelona wordt dit weekend de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup gehouden. Naast titelverdediger België komt het complete gouden Franse team op de Real Club de Polo de Barcelona aan de start. Ze gaan onder meer de strijd aan met de Britten die Olympisch kampioen Nick Skelton met Big Star (v. Quick Star) in de gelederen heeft.

De Nederlanders reizen zonder hun Olympische paarden naar Barcelona. Jeroen Dubbeldam doet beroep op Carusso LS La Silla (v. Montebello la Silla), Harrie Smolders staat met Crespo PKZ (v. Cornet Obolensky) en Cicero II (v. Cicero Z) op de deelnemerslijst. Ook Maikel van der Vleuten en Gerco Schröder laten hun toppers Verdi TN en Glock’s London op stal staan. Hun vervangers zijn Salomon (v. Stolzenberg) en de Verdi-merrie Delina voor Van der Vleuten en Glock’s Lausejunge (v. Ludwigs As) voor Schröder. De sterke prestaties van Ruben Romp leverden hem ook een ticket voor deze finale op. Hij neemt Audi’s Dimple (v. Wittinger VDL) en Audi’s Teavanta II CZ (v. Treasure Z) mee naar Spanje.

Inmiddels is bekend gemaakt dat de samenstelling van het team toch anders is.

Gouden team en Olympisch kampioen

De Fransen zijn in de sterkste bezetting, de hele ploeg die in Rio goud heeft gewonnen staat op de deelnemerslijst. Philippe Rozier, Penelope Leprevost, Kevin Staut en Roger Yves Bost komen met hun gouden paarden Rahotep de Toscane, Flora de Mariposa, Reveur de Hurtebise H D C en Sydney une Prince.

Ook de Britten hebben sterk team met Olympisch kampioen Nick Skelton en de KWPN’er Big Star. Maar ze hebben ook de winnaars van de loodzware Grand Prix van Calgary, Scott Brash en Ursula XII. Olympiagangers John en Michael Whitaker staan op de deelnemerslijst zonder hum Olympiadepaarden.

Bronzen Duitsers

Van het bronzen Duitse team zijn Ludger Beerbaum en Casello, Christian Ahlman met Taloubet Z en Daniel Deusser met First Class van Eeckelghem in Barcelona. Ook heeft Deusser een nieuw paard onder het zadel, Geisha van Orshof (v. Cabrio van de Heffinck) die vorig jaar door Stephex Stables aan de Canadese Wesley Newlands werd verkocht.

Titelverdediger België heeft Niels Bruynseels, Pieter Devos, Jerome Guery, Nicola Philippaerts en Gregory Wathelet waaruit het team wordt geformeerd.

Meer over de de Nations Cup finale op www.csiobarcelona.com.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Equnews

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook