Ga naar hoofdinhoud

GP Abu Dhabi voor Abdel Saïd – Cosun en Tebbel vierde

Abdel Said, hier met Hope van Scherpen Donder. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Abdel Saïd heeft de viersterren Grand Prix van Abu Dhabi gewonnen met Hope van Scherpen Donder (v. Quadrillo). De Egyptenaar was de concurrentie te snel af met een foutloze barrage in 39,91 seconden. Tweede werd de Belg Pieter Clemens met Calvino de Nyze Z (v. Calvaro Z), deze combinatie kwam foutloos aan de meet in 40,45 seconden.

De derde plaats was voor Nigel Coupe en Golvers Hill (v. Ricardo Z), vierde werd René Tebbel met Cosun (v. Up to Date). De Duitser en de KWPN kampioen van 2010 komen voor Oekraïne uit. Tebbel neemt sinds maart dit jaar af en toe plaats in het zadel van Cosun. In eerste instantie leek dat eenmalig, maar inmiddels is de combinatie vaker te zien. Tebbel en Cosun deden mee aan het EK in Gotenburg en eind november reed Tebbel de hengst ook al in Al Rayyan.

De vijfde plaats was voor de Ier Shane Breen met Can Ya Makan (v. Canturo). De Rus Vladimir Tuganov, de eigenaar van Cosun, werd zelf zesde met Suspens Floreval (v. Clinton). Deze Selle Francaishengst werd eerder door Tebbel uitgebracht.

Voor Nederland verscheen alleen Hendrik van de Pol met Dimitrie (v. Clarimo ASK) aan de start van de Grand Prix, maar zij moesten opgeven in het basisparcours.

 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook