Ga naar hoofdinhoud

GP: Dubbeldam derde, winst voor Fredricson

Jeroen Dubbeldam heeft zojuist de derde plaats behaald in de Grote Prijs van Falsterbo. De Zweed Jens Fredricson pakte voor eigen publiek de winst en de tweede plaats ging naar Marcus Ehning.

Fredericson reed met Lunatic (v. Landlord) twee foutloze manches. In 48,95 seconden kwamen ze door de barrage. Ehning en Copin van de Broy (v. Darco) hadden hier 49,62 seconden voor nodig. Dubbeldam had Utascha (v. Lux) onder het zadel. Ook zij behoorden tot de zes combinaties die tweemaal foutloos door de manches heen kwamen. Hun eindtijd van 51,37 seconden was goed voor de derde plaats.

De winnaar Jens Fredricson was erg blij. “Ik had Marcus Ehning zijn rit gezien en die heb ik als het ware gekopieerd. Daarbij is mijn paard van nature iets sneller dan het paard van Ehning, omdat mijn paard net iets minder hoog springt. Vanmorgen voelde ik dat Lunatic in topvorm stak en in de barragerit heb ik alles geriskeerd. Eerlijk is eerlijk, financieel gezien is dit mijn belangrijkste overwinning, maar mooier dan dat is deze belangrijkste wedstrijd die ons land kent te winnen”, aldus Fredricson, die 66.000 euro mee naar huis mocht nemen.

De top drie liet de overige concurrenten ver achter zich. Met 56,80 seconden was de vierde plaats voor Rolf Moormann. Timothée Anciaume pakte de vijfde plaats en de laatste dubbele foutloze positie was voor Philipp Weishaupt.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook