Ga naar hoofdinhoud

GP Luik in Belgische handen, Van Asten tiende

Niels Bruynseels, Foto Karin Flapper

De viersterren Grand Prix van Luik kwam gistermiddag in handen van Niels Bruynseels. De Belgen domineerden in eigen huis want ze namen ook de derde, vierde en vijfde plaats mee naar huis. John Whitaker mengde zich met een tweede plek tussen de Belgen. Leopold van Asten pakte de tiende plek.


Acht combinaties gingen in de barrage van het 1.60m van start. Rik Hemeryck ging als eerste van start in de barrage en zette met de Burggraaf-zoon Carlitto van ’t Zorgvliet direct een scherpe tijd neer, 34.78 seconde. Er viel echter een balk en de combinatie werd vierde. De overwinning ging uiteindelijk naar Niels Bruynseels met Cas de Liberte (v. Cracky Z). Zij wonnen in een tijd van 34.51 seconden. John Whitaker en Argento (v. Arko III) werden net als vorig jaar ook nu weer tweede in 35.11 seconde. Jerome Guery was de derde foutloze in de barrage. Met Papillon Z (v. Perhaps) reed hij een tijd van 35.95 seconde. Pieter Devos en Dream of India Greenfield werden vijfde met vier strafpunten.

Leopold van Asten had pech in het basisparcours. Met de For Pleasure-dochter VDL Groep Beauty kreeg hij een balk. Toch leverde de snelle ronde hen de tiende plek op. Mark Houtzager viel net buiten de prijzen met Sterrehof’s Baccarat. Het duo werd met vier strafpunten vijftiende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses/Equnews

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook