Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-hengst Carrera VDL erkend voor de KWPN-fokkerij

De hengstenkeuringscommissie springen heeft de hengst Carrera VDL bij het algemeen bestuur voorgedragen voor erkenning. Carrera VDL kreeg zijn opleiding bij James Billington en wordt nu gereden door Jur Vrieling. De combinatie was afgelopen najaar tweede in de Grand Prix van Oldenburg, vierde in de Grand Prix van Maastricht en waren zij derde in de Masters van Olympia in Londen.

Carrera VDL komt uit de elite prestatie sport merrie Vantiels Esprit, die zelf succesvol was in het 1.50m. Naast Carrera VDL bracht zij in combinatie met Douglas ook een 1.30m springpaard. Vantiels Esprit is een dochter van Baloubet du Rouet uit de ster prestatiemerrie Esprit (v. Zeus) eveneens de moeder van Tinka’s Boy (v. Zuidpool) die met Marcus Fuchs vele Grote Prijzen en Wereldbekerwedstrijden won. De moederlijn vervolgt met keur, preferente prestatie merries van Orlof en Important.

Carrera voldoet aan de röntgenologische en cornagecriteria van het KWPN. De exterieurbeschrijving heeft inmiddels ook plaatsgevonden en is te vinden in de KWPN Hengstendatabase. Zijn fokwaarde springen is 140 met 65% betrouwbaarheid.

Bron: KWPN

2 reacties op “Grand Prix-hengst Carrera VDL erkend voor de KWPN-fokkerij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.