Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-hengst Chaman erkend door KWPN

Ludger Beerbaum en Chaman. Foto: Frederic Chehu / www.arnd.nl

De hengstenkeuringscommissie springen van het KWPN heeft de internationale springhengst Chaman (v. Baloubet du Rouet)  erkend voor de KWPN-fokkerij. Dit betekent dat nakomelingen van Chaman uit KWPN-merries direct worden geregistreerd in het veulenboek.

De dertienjarige bruine hengst Chaman is vanaf 2010 uiterst succesvol onder Ludger Beerbaum. Daarvoor sprong hij al internationaal met Andreas Knippling en Luciana Diniz.

Chaman is een zoon van Baloubet du Rouet uit Jadied, een dochter van I Love You (v. Almé). I Love You sprong met Norman Dello Jojo op het hoogste niveau. Zij wonnen de Wereldbeker in ’83 in Wenen en werden het jaar erop tweede in Göteborg. Verder waren ze winnaar van de Grand Prix in Calgary en Toronto en waren in Toronto eveneens lid van het winnende team in de Nations Cup. Grootmoeder Poline is een ster preferente dochter van Lucky Boy xx, ze is eveneens grootmoeder van de reeds eerder KWPN-erkende Grand Prix-springhengst Luidam. Poline is ook de over-, overgrootmoeder van de Grand Prix-dressuurhengst Scandic.

De combinatie Beerbaum/Chaman was derde in de wereldbekerkwalificatie in Stuttgart, tweede in Hannover, vierde in de Global Champions Tour in Wenen, de combinatie won in Aken de Preis von Nordrhein-Westfalen. Verder waren ze dit jaar tweede in de Nations Cup in Rome en wonnen ze de Grote Prijs in Parijs.

Chaman is gefokt door Boa Agriculture BV in Enschede (familie Denneboom), heeft een stokmaat van 1.72 m. en voldoet aan de röntgenologische criteria van het KWPN.

Bron: Horses / KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook