Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix van Maastricht voor Philippaerts – jonge generatie Nederlanders scoort

Update
Frank Schuttert met Chianti's Champion Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Grote Prijs van Maastricht is gewonnen door  Olivier Philippaerts met H&M Legend of Love (v. Landzauber). De Belg liet de concurrentie achter zich door in 37,93 seconden foutloos de barrage te bedwingen. De tweede plaats was voor Frank Schuttert, derde werd Lisa Nooren.

Frank Schuttert reed met Chianti’s Champion (v. Champion du Lys) een foutloze barrage in 38,65 seconden en ook Nooren bleef met VDL Groep Sabech d’Ha (v. Qredo de Paulstra) van het hout. De amazone was met 38,69 slechts 4/100 langzamer dan haar landgenoot.

Jonge generatie

De driesterren GP over 1,55 vormde vanmiddag de afsluiter van Jumping Indoor Maastricht. Het was een mooie wedstrijd voor de jongere generatie Nederlandse springruiters en -amazones. De barrage was drukbezet met Nederlandse combinaties.

De vierde plaats was voor de ook al foutloze Kevin Olsmeyer met Dalvaro 2 (v. Calvaro Z), die het met 43,35 een stukje rustiger aan deed. Dat was niet zo onverstandig, want vlak voor hem had Aniek Poels op Barry White 3 (v. Twisther) een balk laten vallen. Zij werd uiteindelijk achtste.

Gevestigde namen zoals Gerco Schröder, Jeroen Dubbeldam en Wout-Jan van der Schans kwamen vandaag niet verder dan de eerste ronde.

‘Alles geprobeerd’

“Ik heb in de barrage alles geprobeerd. Het was net niet genoeg, maar ik ben heel tevreden”, verteltFrank Schuttert in de persconferentie. “Ik ben heel blij met hoe mijn paard Chianti’s Champion hier vandaag sprong. Het hele weekend trouwens, want vrijdag waren we al derde in de zware proef. Chianti’s Champion speelde met de hindernissen. Hij springt zo makkelijk”

Voor Lisa Nooren is Jumping Indoor Maastricht haar thuiswedstrijd. Twee jaar geleden eindigde ze als derde in de Grote Prijs. “Ik was vandaag niet snel genoeg. Ik zag net de afstanden niet. Maar ik ben heel tevreden. Mijn paard is er een tijdje uit geweest en dan is dit een mooi resultaat.”

 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl / Persbericht KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Grand Prix van Maastricht voor Philippaerts – jonge generatie Nederlanders scoort

  • Marcel Dufour

    Heel apart. Zowel vader Ludo Philippaerts als zijn beide zonen hebben deze GP van Maastricht gewonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook