Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-springpaard Gautcho da Quinta naar José Larocca

Catherine van Roosbroeck met Gautcho da Quinta Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gautcho da Quinta (v. Cicero Z van Paemel), die onder Catherine van Roosbroeck op het hoogste niveau in de springsport acteerde, is verkocht, zo laat haar vader, de Belgische paardenhandelaar Maurice van Roosbroek, op Facebook weten. De Argentijnse springruiter José Larocca mag zich de nieuwe eigenaar van de schimmelhengst noemen. 

De Belgische amazone was bezig aan een sterk seizoen met de 11-jarige schimmel. Zo droegen ze bij aan de winst van het Belgische team in de FEI Nations Cup etappe op CSI Roeser en werden ze een week later derde in de GP-kwalificatie op de vijfsterrenwedstrijd in Gijon.

Okidoki

Larocca vertegenwoordigde Argentinië drie keer op de Olympische Spelen en verscheen ook drie keer aan de start van de Wereldruiterspelen. Bekender is hij misschien nog wel door de aankoop van Albert Zoers Okidoki (v. Jodokus), die hij naar verluidt voor miljoenen naar zijn stallen haalde. Ook Matrix (v. Cardento), waarmee Lisen Bratt Fredricson deelnam op de Spelen in Londen, kwam eerder al in handen van de ruiter.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook