Ga naar hoofdinhoud

Greve stuurt Gringo naar winst in vierjarigen competitie

Catoki-zoon Gringo, gefokt door Stal Roelofs, kreeg onder Willem Greve het hoogste puntenaantal toegekend in de vierjarigen rubriek op Jumping Peel & Maas. Juryleden Hendrik Jan Schuttert en Abdel Said kenden Manon Hees en Golden Dream van Zirocco Blue VDL de tweede plaats toe. Gevolgd door John Steeghs en Golden Lady (v. Zambesi).

Gringo (mv. Tolan R), onder Willem Greve, scoorde door een constant optreden tweemaal een 8.3. Jurylid Hendrik Jan Schuttert was te spreken over de knappe bruine hengst: “Dit is een heel goed paard, hij springt goed van de paal en opent mooi. Hij laat zich steeds constant zien en ook de rijderij is goed voor elkaar”. Greve, die met deze aangewezen hengst in de BWG-finale als derde eindigde, was vol lof: “Dit is een heel compleet vierjarig paard. Hij geeft een fijn gevoel en ik verwacht veel van dit paard. Het is mooi om op een concours als dit met zo’n entourage de jonge paarden ervaring op te kunnen laten doen.

Kashmir van Schuttershof-nazaat Fly,  in eigendom van Stal Hendrix, kreeg de meeste punten toegekend. Met een 8.4 en een 8.5 viel de Caretino-kleinzoon door een fout net buiten de prijzen. Manon Hees reed KWPN-goedgekeurde Golden Dream naar de tweede plaats met 8.2 en 7.8. De schimmel, als veulen geveild op de Limburgse Veulenveiling, werd door de jury omschreven als zeer atletisch, iets fris en een paard dat zeker de hogere proeven zal gaan lopen. De schimmel, gefokt door H. Coenen en in eigendom van H. Jacobs, is opgeleid door Manon Hees. “Hij is super braaf, een beetje brutaal, maar dat werkt ook wel in zijn voordeel. Hij is nergens bang voor, dit is pas zijn vierde concours. Ik verwacht dat hij alles gaat springen”, besluit de amazone tevreden.

De derde plaats werd ingenomen door John Steeghs met Golden lady (v. Zambesi) met dubbel 8. Deze merrie deelt dezelfde vader als de nummer vier, Glenn, onder Anouk de Ruiter (8/7.8). Jan Maly completeerde met Mylord Carthago-telg Good Lord de top vijf (8/7.7).

Bron: Jumping Peel & Maas / Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.