Ga naar hoofdinhoud

Grote Prijs Helsinki voor Niels Bruynseels

Niels Bruynseels hier met Pommeau du Heup Foto: Piere Costabadie / www.arnd.nl

Na een spannende barrage van de Grote Prijs van Helsinki mocht de Belg Niels Bruynseels zich de winnaar noemen. In het zadel van de merrie Gancia de Muze bleef hij de snelle Scott Brash met Hello Guv'Nor twee tiende voor. Philipp Weishaupt en Carvagio Z snelden naar de derde prijs. De beste Nederlander was Maikel van der Vleuten met Salomon, hij werd met een rustig foutloze rit zevende.

Elf combinaties gingen in de barrage 5* Grand Prix van start. De Brit Scott Brash zette direct al de snelle tijd van 37,00 seconden neer op de elfjarige Diamant de Semilly-zoon Hello Guv’Nor. Maikel van der Vleuten volgde direct met Salomon (v. Stolzenberg), maar kon niet tegen dat geweld op, hun tijd was 40,87 seconden.

Niels Bruynzeels kon wel sneller dan Brash. Met de tienjarige dochter van Malito de Reve dook hij onder de 37 seconden en zette 36,73 neer. Niemand ging daar meer onderdoor. Philipp Weishaupt werd met Carvagio Z (v. Caritano Z) in 37,03 net achter Brash derde. En ook snelheidsspecialist Lorenzo de Luca op Halifax van het Kluizebos (v. Heartbreaker) haalde het niet, hij werd in 37,70 seconden vierde.

Olivier Robert met Quenelle du Py (v. Tresor du Remon) en Peder Fredricson op H&M Flip’s Little Sparrow (v. Cardento) waren net als Maikel van der Vleuten foutloos in de barrage, maar iets sneller. Zij werden vijfde en zesde.

Leopold van Asten liep door een springfout met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue) de barrage net mis.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook