Ga naar hoofdinhoud

Grote Prijs Indoor Brabant 350.000 euro waard

Indoor Brabant heeft het prijzengeld in de Rolex Grand Prix op zondagmiddag verdubbeld naar maar liefst €350.000,--. Met dit enorme bedrag aan prijzengeld is een ware run op startplaatsen ontstaan. Indoor Brabant, dat van 20 tot en met 23 maart plaatsvindt in Den Bosch, is daardoor al verzekerd van deelname van verschillende kampioenen.

De Olympisch Kampioen en winnaar van de Rolex Grand Slam in Genève, Steve Guerdat, komt naar Den Bosch. De 31‐jarige Zwitser heeft een indrukwekkende prijzenkast. Hij eindigde zowel in 2012 en in 2013 als tweede in de wereldbeker finale. Hij staat momenteel op een 7e plaats in de wereldranglijst.

Op de startlijst staat ook de Europees Kampioen, de Fransman Roger‐Yves Bost. Hij is inmiddels een doorgewinterde veteraan. Zijn eerste kampioenstitel won hij tijdens de Europese Kampioenschappen voor Young Riders in Geesteren in 1983.

De Duitsers komen met een sterke bezetting met Christian Ahlmann, Ludger Beerbaum (3e op de wereldranglijst), Marcus Ehning (4e) en Hans Dieter Dreher.

Andere topruiters die aan de start zullen verschijnen zijn Luciana Diniz (Portugal), Patrice Delaveau en voormalig Europees Kampioen Kevin Staut voor Frankrijk en de in Nederland woonachtige Australische Edwina Tops –Alexander.

De Nederlandse top zal compleet aanwezig zijn, aangevoerd door Gerco Schröder (9e op de wereldranglijst) en de Brabander Maikel van der Vleuten (14e).

Bron: Horses/ Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook