Ga naar hoofdinhoud

Gucci springt met macht naar VSN-trofee

Gucci Foto Jacquelien van Tartwijk

De stoere schimmelmerrie Gucci (v. Whitesnake) werd zaterdagavond in Lunteren gehuldigd als winnaar van de VSN-trofee voor jonge springpaarden. De schimmel had in de finale eerst al onder Richard Kapteijn zijn kwaliteiten laten zien en wist ook testruiter Pim Mulder het meest te bekoren.


Mulder vormde samen met Natalie van der Mei de jury van de 27 nu net vierjarige springpaarden. Er vormde zich een top vijf die door Mulder werd gereden. Gucci (mv. Burggraaf x Joost) wist indruk te maken met zijn afdruk, macht, voorzichtigheid en overzicht. Mulder prees de degelijke merrie tevens vanwege haar bloed en balans in galop en gaf haar een 9. Gucci werd zo op de voet gevolgd door Graziano (Whitaker x Drossan x Werther) die steeds beter werd. De ook in type aansprekende ruin van Hannoveraanse afkomst kreeg van Mulder een 8,7. “Hij is fantastisch te rijden, een hele goede.”
Uiteindelijke werd de derde plek ingenomen door de Zangersheide-ruin Capone VK (Canabis Z x Cavalier). De grote vos had nog iets moeite met de galop, maar maakte op de sprong veel indruk met zijn afdruk en vermogen. Met een 8 van de testruiter en een goede galop eindigde de degelijke Grapjas (Zirocco Blue x Querlybet Hero) als vierde. De sympathieke Gonzalez (Baltic x Tangelo van de Zuuthoeve) dankte zijn plek in de top vijf vooral aan zijn vermogen en gaf Mulder een goed gevoel. De grote jeugdige vos moet nog wat sterker worden.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook