Ga naar hoofdinhoud

Guerdat, Hester en Klimke verkozen tot beste ruiters 2015

Het einde van het jaar nadert, wat betekent dat L’Année Hippique de awards uitreikt aan de beste evenementen en sporters van het jaar in de drie Olympische disciplines springen, dressuur en eventing. Steve Guerdat, Carl Hester en Ingrid Klimke werden verkozen tot beste ruiters van het jaar 2015. Het springconcours in Genève, het dressuurevenement in Aken en de eventingwedstrijd in Luhmühlen werden uitgeroepen tot de beste in hun categorieën.

De leden van de International Riders Club en de lezers van Horse International konden op verschillende ruiters en evenementen stemmen. Bij de springruiters won Guerdat met 44% van de stemmen. Hester ontving 15% van de stemmen bij de categorie dressuurruiters. Hij versloeg bij deze verkiezing zijn succesvolle pupil Charlotte Dujardin. Klimke pakte 43% van de stemmen.

Met 46% van de stemmen veroverde het springconcours in Genève de felbegeerde prijs. Aken bleek de beste te zijn bij de categorie dressuurconcours met 19%. CCI4* Luhmühlen won met 29% van de stemmen.

L’Année Hippique verzamelt elk jaar alle hoogtepunten uit de paardensport bij elkaar en bundelt dit samen tot een boek. De 65e editie biedt gedetailleerde rapporten, resultaten, interviews en artikelen waar veel details in staan. Het beschikt ook over mooie foto’s, gemaakt door enkele van ’s werelds beste hippische fotografen. Het FEI wereldbekerseizoen springen en dressuur, de Furusiyya FEI Nations Cup serie en de beste evenementen van de wereld worden meegenomen in het boek. In de 2015-editie worden de Europese Kampioenschappen springen, dressuur en mennen in Aken en het Europees Kampioenschap eventing in Blair Castle uiteraard ook vermeld.

Bron: Horseweb.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.