Ga naar hoofdinhoud

Guery en Alicante goed van start in ‘Sires of the World’

Alicante HBC hier met Julia Kayser

In de eerste rubriek van de Sires of the World waren Jérôme Guery en Alicante zojuist niet te kloppen. Het duo zette met afstand de snelste tijd neer in deze tijdsrubriek over 1.40m en hield zo de zege in eigen land. De voormalig Belgisch kampioen ontbreekt op de startlijst van het Belgisch Kampioenschap, omdat deelname niet in de planning paste, maar begint het WK goed met deze zege in de Sires of the World.

Hikari Yoshizawa en de veertienjarige Clicksem (v. Cardino) kwamen het dichtst in de buurt van Guery en de Casall-zoon, maar de tijd van het Japanse duo van 70.71 seconden was geen bedreiging voor de 67.26 seconden, die Guery nodig had. Rikke Haastrup en de elfjarige Charleston K uit Denemarken volgden op de derde plek met 71.43 seconden op de teller.

De rest van de top 5 werd compleet gemaakt door de thuisrijdende Philippe Le Jeune met Nice de Prissey en Donaat Brondeel met Breemeersen Adorado. Le Jeune heeft de vijftienjarige SF-hengst pas twee maanden onder het zadel en stuurde de zoon van Rosire in 71.75 seconden over de eindstreep, goed voor de vierde plek. Brondeel en de veertienjarige Acorado-zoon klokten af op 71.81 seconden.

Nederlanders

Het beste Nederlandse resultaat was van Michel Hendrix met Don Diablo HX. Hendrix stuurde de achtjarige Vittorio-zoon, waarmee hij begin dit jaar de VHO-trofee won, foutloos rond in 78.55 seconden. Met deze tijd was hij niet snel genoeg voor de top tien, het duo werd twaalfde.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook