Ga naar hoofdinhoud

Guido Klatte: ‘Qinghai is mijn beste vriend’

Guido Klatte jr en Qinghai (v. Quidam de Revel) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het lijkt een soort 'Penny-verhaal', vader ontdekt op een veiling een veulen en koopt deze. Hij geeft die aan zijn elfjarige zoon om te gaan rijden. Ze leren springen, gaan op concours, doen ervaring op en behalen samen successen. Het verhaal van Guido Klatte en zijn toppaard Qinghai. "Als hij fit is en ik niet al te veel verkeerd doe", vertelt de jonge Duitser, "dan is hij het safeste paard in het parcours." 

Het veulen is de tienjarige ruin Qinghai geworden met wie Guido Klatte de wereld veroverd. Met de zoon van Quidam de Revel won Klatte in 2016 de Europese titel bij de Young Riders en verraste iedereen met uitstekende ritten en de zesde plaats in de wereldbekerfinale in Omaha dit voorjaar. “Hij is mijn beste vriend”, zegt Guido Klatte in een interview met het Wiesbadener Tagblatt. “Hij is een buitengewoon paard.”

Grote belofte

De 21-jarige ruiter uit Lastrup behoord inmiddels tot de grote beloften bij de Duitse springruiters. Volgens Bondscoach Heinrich-Hermann Engemann behoord Guido Klatte samen met Laura Klaphake tot de top bij de jeugd. Engemann: “Guido heeft een prima indoor-seizoen achter zich, nu moet hij op de grote buitenconcoursen laten zien wat hij kan.”

Eerste Nations Cup in Rotterdam

Met Qinghai heeft Klatte deze week de DUitse kampioenschappen in Balve. Eind juni komt dan zijn eerste optreden met het seniorenteam in de Nations Cup op het CHIO Rotterdam. “Dat wordt iets heel speciaals”, verheugd Klatte zich op de uitverkiezing.

‘Hij komt nooit te koop’

Blijft de vraag of zo’n talentvol paard niet verkocht gaat worden. “Ik heb het geluk dat mijn ouders achter me staan en dat hij nooit te koop komt”, antwoord Guido Klatte. “Qinghai behoort tot de familie.” Ze kunnen samen verder groeien in de topsport.

Bron Wiesbadener Tagblatt/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.