Ga naar hoofdinhoud

Smolders met Don VHP Z tweede in GCT Grand Prix

Ludger Beerbaum. Foto: De Paardenkrant
Harrie Smolders moest met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) als eerste van start in de acht deelnemers tellende barrage van de Grote Prijs op de Global Champions Tour in Hamburg. Hij zette meteen een foutloze ronde en een scherpe tijd neer. Alleen Ludger Beerbaum kon het resultaat nog verbeteren met  Casello 2 (v. Casall) en de Duitser won.

Na de mooie  ronde van  Smolders en Don (35.25 seconden), een foutloze, maar heel iets langzamere rit van de Colombiaan Daniël Bluman met Sancha LS (v. Chin Chin) (35.29) en 8 strafpunten van Daniël Deusser met First Class van Eeckelghem (v. Balou du Rouet), kwam Beerbaum met Casello in de piste. Hij ging foutloos en na 34.81 seconden over de finish. Bluman werd uiteindelijk 3e en Deusser 7e.

Marcus Ehning  liet met Pret A Tout (Hiram Chambertin) zien dat het sneller kon (34.72), maar moest dat bekopen met een balk. Vervolgens reed de Fransman Simon Delestre zijn ronde. In een wending gleed zijn Qlassic Bois Margot weg, verloor haar balans, wat een balk op de hindernis erna kostte. Ook Christiaan Ahlmann en  Codex One (v. Contendro I) hadden een springfout in de barrage. Delestre werd 5e en Ahlman 6e.

Als achtste in de barrage ging Georgina Bloomberg in het zadel van Lilli (v. Lefevre) met twee springfouten voor de achtste prijs.

Bekijk hier de barrage van Harrie Smolders
Bekijk hier de barrage van Ludger Beerbaum

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.