Ga naar hoofdinhoud

Harrie Smolders op drie in Medium Tour

Harrie Smolders met Regina Z
Foto Rik Vander Sanden

In de finale van de vijfsterren Medium Tour stonden vandaag in Valkenswaard drie Nederlanders in de barrage. Harrie Smolders reed foutloos de snelle tijd van 40,67 seconden. Hiermee pakte hij met Regina Z (v. Rex Z) de derde plaats. De winnaar was de Amerikaan Ward McLain met Cantos’ zoon Zander. Hij finishte in 39,20 seconden. Marco Kutscher uit Duitsland pakte de tweede plaats in 39,64 seconden.

Leopold van Asten en Leon Thijssen namen elk een balk mee in het parcours tot 1,50 meter. Van Asten en VDL Groep Amelie (v. Luidam) eindigden op de elfde plaats, Thijssen en Wintu (v. Kannan) op de zestiende. De overige Nederlanders waren: Wout-Jan van der Schans (21), Albert Zoer (24) en Eric van der Vleuten (27).

Lowie Joppen is winnaar van de finale van de tweesterren Small Tour in Valkenswaard. Met Fleur Roosters van Betz (v. Winningmood van de Arenbe) zette hij foutloos een tijd neer van 35,59 seconden. Een kleine seconde langzamer was Aniek Poels. Met Solide (v. Voltaire) pakte zij in 36,55 seconden de tweede plaats. Abdulrahman Al Khawaja uit Katar verscheen ook in de barrage en reed in 38,58 seconden naar de derde plaats. In een snellere tijd, maar met vier strafpunten kwam de Braziliaan Felipe Ramos Guinato op de vierde en laatste barrageplek terecht. Patrick van der Schans is met vier strafpunten geëindigd op plek elf, op de voet gevolgd door Ruben Romp op plek twaalf.

De Derby is gewonnen door de Ier Denis Lynch. Met Night Train (v. Calvaro Z) reed hij het parcours foutloos in 101,82 seconden. Samen met de Belg Gregory Wathelet wist hij als enige foutloos te blijven in het deels uit natuurlijke hindernissen bestaande parcours. Wathelet werd tweede. Wout-Jan van der Schans eindigde met P-Pilot (v. Epilot) op de vijfde plaats. Deze combinatie reed een snelle tijd, 95,90 seconden, maar moest acht strafpunten op hun conto schrijven. De hekkensluiters waren Leon Thijssen en Eric van der Vleuten op positie tien en elf. Beiden kregen twaalf strafpunten. Thijssen en Dahlia Z (v. Dutch Capitol) reden een tijd van 99,41 seconden. Van der Vleuten en VDL Groep Cannelina (v. Carthago) eindigden in 104,89 seconden.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook