Ga naar hoofdinhoud

Harrie Wiering wint Grote Prijs met World Wide

Harrie Wiering en Hemmelhorst Wold Wide
Harrie Wiering hier met World Wide. Foto: De Paardenkrant
Gisteravond is Harrie Wiering met World Wide de winnaar geworden van de Grote Prijs tijdens het 53ste Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen. In de barrage wist hij de Brit Mark Bunting en Wiljan Laarakkers voor te blijven. De spannende finale zorgde ervoor dat het publiek in de volle Eurohal op het puntje van de stoel zat.

Van de 48 combinaties in de Grote Prijs wisten tien zich te plaatsen voor de barrage, waarin zeven combinaties foutloos waren. Harrie Wiering trok aan het kortste eind met de Corland-z00n, hij was een halve seconde sneller dan de Brit Mark Bunting op Eurohill’s Alcatraz (v. Heartbreaker). Wiljan Laarakkers zat er ook vlak bij met 35.23 seconde. Hij werd met Nerono Z (v. Nelson Z) derde. Hendrik Jan Schuttert werd vierde op Cerona HS (v. Celano) en Julia Kayser maakte de top vijf vol op Sterrehof’s Cayetano (v. Caretano).

Publieksfavoriet Jur Vrieling wist de barrage niet te halen. Hij reed foutloos met VDL Zavall (v. Casall), maar had een tijdsoverschrijding van een honderdste. De winnaar van vorig jaar, Albert Zoer, wist zich met Abra Kadabra (v. Vancouver) wel te plaatsen voor de barrage. Het lukte hem niet foutloos te blijven en werd uiteindelijk negende voor wereldkampioen Jeroen Dubbeldam met Conjurer op de tiende plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.