Ga naar hoofdinhoud

Harrie Smolders voor de vijfde maand op rij nummer één van de wereld

Harrie Smolders begint zijn wereldruiterspelen in Tryon als leider van de FEI wereldranglijst. Voor de vijfde maand op rij is de Nederlander lijstaanvoerder. Smolders voelt de hete adem in de nek van McLain Ward, de Amerikaan steeg van de vijfde naar de tweede plaats en staat 265 punten achter. Marcus Ehning is de nieuwe nummer drie op de ranglijst. Maikel van der Vleuten behoudt zijn zeventiende plek.

Zinius bezorgde Harrie Smolders de afgelopen maand weer punten. Met de zoon van Nabab de Reve was Smolders een keer eerste in een 5* rubriek in Londen en derde in een 5* in Valkenswaard.

Ward klimt naar twee

Maar McLain Ward komt er aan. De Amerikaan steeg van vijf naar drie dankzij de overwinningen in de 5* Grand Prix’ van Dinard en  Bridgehampton. Met Clinta (v. Clinton) won hij in Frankrijk en op de KWPN-merrie Gigi’s Girl (v. Vingino) was hij de beste in eigen land.

Von Eckermann in top vijf

Marcus Ehning nestelde zich op de derde plaats ten koste van Eric Lamaze die naar de vijfde plaats zakte. De Zweed Henrik von Eckermann kwam de top vijf binnen vanaf de zevende plaats en staat nu vierde. Op Mary Lou (v. Montendro) was Von Eckermann twee keer tweede in de 5* Grand Prix’ van Dinard en Valence.

Van der Vleuten blijft op 17

Maikel van der Vleuten is de tweede Nederlander op de ranglijst, hij behoudt deze maand zijn zeventiende plek. Hij verzamelde in Londen punten met Dana Blue (v. Mr. Blue). Jur Vrieling staat op de 54ste plaats en is de derde Nederlander op de lijst.

Sternlicht met stip in top 50

Adrienne Sternlicht is een van de grootste stijgers op de ranglijst. Met haar paarden Cristalline (v. Cristallo) en Toulago (v. Toulon) verzamelde de Amerikaanse veel punten en steeg van 63 naar 49.

Klik hier voor de nieuwe ranglijst.

Bron FEI/Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “Harrie Smolders voor de vijfde maand op rij nummer één van de wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook