Ga naar hoofdinhoud

Hartinfarct voor Zwitserse springruiter Willi Melliger

De Zwitserse spring-legende Willi Melliger moest een spoedoperatie ondergaan. Dinsdagnacht kreeg de 63-jarige Melliger een hartinfarct. Hij onderging een succesvolle operatie en is inmiddels al van de intensive care af. Hij herstelt momenteel goed en kan mogelijk dit weekend weer terug naar huis.

Willi Melliger behoorde in de tachtiger en negentiger jaren tot de wereldtop van de springsport. Hij behaalde vier Europese titels. Op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 schreef hij nog individuele zilveren medaille bij op zijn konto. Ook vier jaar later op de Spelen in Sydney veroverde Melliger zilver, maar dan met het team. Zijn belangrijkste partner in deze successen was de enorme schimmel Calvaro, ‘de witte reus’.

De witte reus

Met de zoon van Cantus werd Melliger ook vierde op de wereldruiterspelen in Rome en boekte veel internationale overwinningen en hoge klasseringen op het hoogste niveau.

Calvaro was in 1999 het beste springpaard van de wereld, in 1996 en 1998 stond hij tweede op de wereldranglijst. In 2002 ging de witte reus met pensioen en bracht zijn oude dag door bij zijn ruiter in Zwitserland. Zijn gezondheid ging echter snel achteruit en de schimmel stierf in september 2003. In 2008 werd een kloon van hem geboren bij Cryozootech in Frankrijk.

Trainings- en handelsstal

Nadat Willi Melliger stopte met de actieve wedstrijdsport, hield hij zich bezig met het trainen. Hij heeft een trainings- en handelstal in het Zwitserse Neuendorf.

Bron St.Georg/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook