Ga naar hoofdinhoud

Hayley Waters timmert aan de weg met NRPS’er Uppie De Lis

Hayley Waters met Uppie de Lis Foto Sportfot

De jonge Amerikaanse amazone Hayley Waters won dit weekend de nationale Grand Prix van Tryon met de NRPS'er Uppie de Lis. Waters heeft de zestienjarige zoon van Andiamo nog maar net in haar bezit en wil met hem doorbreken op het internationale circuit.

Hayley Waters had niet verwacht dat ze de Grand Prix in Tryon op haar naam kon schrijven. Ze heeft Uppie de Lis pas sinds februari onder het zadel en wilde gewoon een soliede barrage rijden. Toch finishte zij twee seconden los van de nummer twee, Manuel Torres met Christofolini H (v. Canto).

‘Echte vechter’

“Hij vecht echt voor je, op elke sprong, en hij is een super leermeester voor me!”, vertelde Waters blij na afloop. Het zestienjarige fokproduct van W.M. Lisman uit Utrecht neemt dan ook een vracht aan ervaring mee voor de jonge Amerikaanse.

Andrew Kocher

De NRPS’er kwam via de Zwitserse Melanie Freimüller in 2015 in Amerikaanse handen. Andrew Kocher reed Uppie de Lis op Grand Prix-niveau voordat Waters de teugels overnam in februari.

Dorella HBC

Naast Uppie de Lis heeft Hayley Waters Qurint (v. Quite Easy) en sinds kort de negenjarige merrie Dorella HBC (v. Wittinger VDL) tot haar beschikking. De KWPN’er Dorella werd uitgebracht door de Pool Lukasz Wasilewski.

Klik hier voor de uitslag van de GP.

Bron persbericht Tryon/Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook