Ga naar hoofdinhoud

Hengst Randel Z overleden

Beezie Madden en Cortes C. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Hannoveraans gefokte hengst Randel Z (Ramiro Z x Almé Z) is op 31-jarige leeftijd overleden. De hengst werd geboren op Stoeterij Zangersheide in het Belgische Lanaken en bracht de laatste jaren van zijn leven door op het Franse Haras des Aucels van Pascal Rigaud. Een van de bekendste nakomelingen van Randel Z is ongetwijfeld de fenomenale Cortes 'C' van Beezie Madden, die na de Final Four op de WEG in Normandië tot beste paard werd uitgeroepen.

Randel Z staat te boek als vader van de goedgekeurde hengsten Fire van de Heffinck, de bij het KWPN goedgekeurde InvestmentOptimum van de Wellington die alle drie uit een Furioso Z-moeder komen, de bij het NRPS goedgekeurde Randelson (mv. Rocco X) en Boccacio EC (mv. Nabab de Reve).

Naast Cortes ‘C’ zijn Querina (mv. Darco), Quebec (mv. Darco), KWPN-ruin Mandel BJ (mv. Nimmerdor), Ravel van Paemel (mv. Furioso Z), Romino Infante D’O2 (mv. Sheyenne de Baugy), Tattiana (mv. Sadenio), Tsarina (mv. Tracy X) en Naby OM (mv. Pocker) kinderen van Randel Z die het hoogste niveau van de springsport behaalden. Daarnaast heeft Randel Z ook drie Grand Prix-dressuurpaarden voortgebracht.

Bron: Horses/Studforlife.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook