Ga naar hoofdinhoud

Henk Nooren neemt Spaanse functie Van der Vleuten over

Nadat Eric van der Vleuten eerder deze maand zijn taak als bondstrainer van de Spaanse springruiters neergelegde, heeft de Spaanse federatie nu een akkoord bereikt met Henk Nooren. Hij was al verantwoordelijk voor de Spaanse jeugd. Nu zijn daar de senioren bijgekomen. Door deze uitbreiding van zijn werkzaamheden, benoemt de Spaanse bond binnen enkele weken een assistent om Nooren te ondersteunen.

Eric van der Vleuten en Henk Nooren kwamen samen in 2014 in Spaanse dienst om daar de springruiters te trainen en te begeleiden tot op het hoogste niveau. Van der Vleuten was verantwoordelijkheid voor de senioren en Henk Nooren nam de junioren en young riders onder zijn hoede. Van der Vleuten legde zijn taken in Spanje neer om zich weer volledig op zijn eigen carrière in de sport te richten.

Doelen van de Spaanse federatie zijn de Wereldbekerfinale, de finale van de Nations Cup, de World Equestrian Games in Tryon en kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/RFHE

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook