Ga naar hoofdinhoud

Hessel Hoekstra tweede in openingsrubriek Hagen

Hessel Hoekstra hier met QstarFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Nederlandse combinaties vielen gisteren tijdens de openingsrubrieken in Hagen meteen in de prijzen. Bij de Junioren was het deelnemersveld zo groot dat er twee klassementen werden gemaakt. Hessel Hoekstra pakte met Chiricco 2 (v. Chin Chin) plek twee in een tijd van 68.62. Voor Niels Kersten met Checker 47 (v. Comme Il Faut) lag de vijfde prijs klaar tijdens de prijsuitreiking.

De Future Champions in Hagen is de laatste graadmeter voor de jonge springruiters voorafgaand aan het EK en Nederland komt dan ook met een sterke vertegenwoordiging aan de start. Bij de Junioren ging de overwinning in de eerste afdeling naar het snelle jongere broertje van Bertram Allen, Harry. Hij reed EH Quick Nina (v. Quidams Rubin) in 66.31 het snelst door de finish. Quick Nina heeft al de nodige ervaring en werd voorheen onder meer gereden door Harrie Smolders. Dieter Vermeiren reed KWPN’er Corland (v. Vincenzo – gefokt door Geert Scheeper uit Ruinen) in 67.78 rond en pakte zo plek drie. De top drie werd aangevuld door de Noorse Mira Hoidal met Shelby (v. Stakkato).

In de tweede afdeling van Hoekstra en Kersten ging de overwinning naar Neri Pieraccini met Sorpresa Della Favorita (v. Mr. Blue) in 66.79. Hoekstra werd tweede en Laura Hetzel werd derde met de KWPN gefokte Eclair (v. Vincenzo – fokker: HBC Stal, Boyl). Eclair werd in het verleden succesvol uitgebracht door Maureen Bonder.

Young Riders

Bij de Young Riders was het Duitsland bovenaan. Jesse Luther reed Zarin 43 (v. Clarence) foutloos rond in 67.19 en hield Alexis Goulet met Oeil De B’neville (v. Idem De B’neville ) achter zich. De Belgische Romy Morssinkhof pakte plek vier met de door Team Nijhof gefokte Cara Victoria (v. Chacco Blue. Teddy van de Rijt was de beste Nederlandse en werd dertiende met Zazou (v. Germus R – gefokt door R. Beuving uit Nieuweroord).

Children

Bij de Children was het Jules Orsolini die de overwinning pakte met Roxane Des Etisses (v. Quick Star). Hiermee zette hij zijn winningmood vanuit Wierden voort waar hij ook al twee rubrieken op naam schreef. In deze proef kwam Alia Knack met Faible Lafayette (v. Feuerstern) op plek twee terecht. Voor Cejay Joosten met haar ex-eventer Sagnol (v. Silvano) was er een dertiende plek en een zestiende voor Pam Nieuwenhuis met Vendorlux V (v. Lux).

Vanochtend zijn de eerste rubrieken in Hagen alweer van start gegaan en komen ook de ponyruiters en de dressuurruiters in actie.

Bekijk hier de resultaten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.