Ga naar hoofdinhoud

Hoekstra pleit voor duidelijke structuur Nations Cup

Rob HoekstraGeen zorgen voor de Britten dit seizoen. Althans niet wat betreft deelname aan de Olympische Spelen, want als gastland mogen zij straks in London sowieso starten. “Het Europees Kampioenschap wordt wel een ernstige test, en verder staat natuurlijk het behoud in de Top League voorop”, zegt Rob Hoekstra. De Britse chef d’équipe houdt in één adem ook een pleidooi voor een duidelijke en betere structuur voor de landenwedstrijden.

“Wat betreft de structuur van de degradatie uit de Top League zit het naar mijn idee wel goed; de twee slechtste landen degraderen op het einde van de rit. Klaar. Het gaat om wat daarachter zit; we moeten naar een duidelijke structuur met een Promotional League en een Challenge League. Nu promoveert het beste team uit de Promotional League én de winnaar van de finale. In zo’n finale kun je geluk hebben of gewoon pech kennen. Stel, op het einde van de rit promoveren de twee beste teams. Dat lijkt me duidelijker en beter. Idem wat betreft de Challenge League.”

De Britse chef d’équipe heeft dit seizoen geen zorgen over plaatsing voor de Olympische Spelen, maar het behoud veiligstellen in de Top League is andere koek. “Een zware competitie. In de komende wedstrijden moeten we punten pakken om straks opnieuw wat jonge combinaties de kans te geven. Naar Madrid gaan we wel met ons sterkste team. Madrid is op zand, net als London straks. Een uitstekende test.”

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Koen Cromheecke

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.