Ga naar hoofdinhoud

Hoofdrubriek La Coruna naar Epaillard, Greve achtste

Eldorado van de Zeshoek, hier onder Willem Greve. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Franse ruiters zijn op het internationale springcircuit de laatste tijd moeilijk te kloppen. Ook in La Coruna kwam het hoofdnummer van gisteravond in Franse handen. Julien Epaillard reed de Holsteiner Cristallo A LM overtuigend naar de zege in de barrage van de 1.50m rubriek. Hij zette Hans-Dieter Dreher en Billy Twomey op ruime achterstand. Willem Greve was de hoogst geplaatste Nederlander, op Eldorado van de Zeshoek TN werd hij achtste.


Maar liefst 18 combinaties vertrokken in de barrage van de Trofeo NH Collection. Hans-Dieter Dreher zette in de derde rit het veld op scherp door met de snelle Hannoveraanse hengst Embassy II (v. Escudo) 36.08 seconden te klokken. Alleen Julien Epaillard ging daar met 34.52 seconden ruim overheen op de in vorm verkerende Casall-hengst Cristallo A. Billy Twomey en de 13-jarige KWPN’er Tin Tin (v. Cavalier) bleven steken op 37.88 seconden met hun foutloze rit en werden derde. Willem Greve was op de KWPN-hengst Eldorado van de Zeshoek TN (v. Clinton) sneller dan Twomey (37.50 seconden), maar door een pech balk eindigde de combinatie als achtste.

Leopold van Asten reed VDL Groep Quinthago Z (v. Quinar) in de barrage, ook hij kreeg een balk en in 38.83 seconden werd hij elfde. Henk van de Pol met Willink en Marc Houtzager op Sterrehof’s Uppity kwamen ook in de barrage, maar vielen met hun 14de en 17de plaats buiten het prijzengeld.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook