Ga naar hoofdinhoud

Houtackers vijfde en Van de Pol zesde in Oslo

YvesHoutackers, hier met Cran Corrado. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Twee 1.45m proeven werden vanmorgen verreden op het CSI in Oslo. De eerste was de 2* Grand Prix waarin Yves Houtackers vijfde werd. De andere was een 5* proef die punten voor de wereldranglijst opleverde. Henk van de Pol was met een zesde plaats de beste Nederlander.


De 2* Grand Prix werd door de Noren beheerst. Er kwamen slechts twee combinaties in de barrage, waarvan Solveig Newermann met de KWPN’er Wodka (v. Kojak) de beste was door als enige dubbel nul te gaan. Amalie Hegre kreeg twee springfouten met Remedy (v. Ladiesdream) en werd tweede. Kine Salomon Knutsvik liep in het basisparcours een tijd fout en legde beslag op de derde plaats met Capoeira Z (v. Caretano Z). Yves Houtackers en de Sam R-zoon Abrisco V hadden balk en werden vijfde.

In de 5* 1.45m rubriek direct op tijd was de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar de snelste op Ryanair de Riverland (v. Quick Star). Op een seconde volgden Edwina Tops en de merrie Questina (v. Quidam’s Rubin). Daniel Deusser zat daar weer 3 honderdste achter met Hidalgo VG, een zoon van Quadrillo. Met de KWPN hengst Spartacus TN werd Henk van de Pol de beste Nederlander op plaats zes, gevolgd door Maikel van der Vleuten die een nulronde had met VDL Groep Quatro (v. Quaprice) op zeven. Ook Leopold van Asten pakte prijzengeld mee door tiende te worden op VDL Groep C Tara Z (v. Crown Z).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses

Eén reactie op “Houtackers vijfde en Van de Pol zesde in Oslo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!