Ga naar hoofdinhoud

Houtzager in topvorm op CSI Verona

Marc Houtzagermet Sterrehof's Calimero Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Marc Houtzager is voortvarend van start gegaan in Verona. Hij heeft al drie nul rondes achter zijn naam staan. In de openingsrubriek over 1,45 meter werd hij zevende en de daarop volgende rubriek over 1,50 meter mocht hij achtste prijs in ontvangst nemen. Met zijn kampioenspaard Sterrehof's Calimero voegde hij daar nog een vijfde prijs aan toe in de laatste rubriek van vandaag.

In de eerste rubriek op Italiaanse bodem verscheen Houtzager met Sterrehof’s Bylou (v. Phin Phin) aan de start. Met een tijd van 40,22 seconden waren ze niet de snelste combinatie, maar deze tijd was wel voldoende om de zevende prijs in ontvangst te nemen. Een bijzonder feitje over deze elfjarige merrie is dat ze naast haar internationale springcarrière ook uitgebracht is in de M1-dressuur.

Zege

De overwinning rubriek kwam overtuigend in handen van Filippo Marco Bologni met de goedgekeurde hengst Quidich de la Chavee (v. President). Ook Maikel van der Vleuten verscheen in deze rubriek aan de start. Met VDL Groep Verdi TN (v. Quidam de Revel) deed hij rustig aan en noteerde onderweg zeven strafpunten.

Rustige start

Ook in de rubriek over 1,50 meter ging Houtzager de strijd tegen de klok niet aan, maar dankzij zijn foutloze rit mocht hij ook in deze rubriek een prijs in ontvangst nemen. Voor deze rubriek zadelde Houtzager de pas achtjarige Edinus (v. Padinus). Deze bruine ruin komt uit een grote, maar succesvolle familie. Moeder Idylle gaf maar liefst zeventien(!) nakomelingen, waarvan er zeven op internationaal niveau zijn uitgekomen.

Deze rubriek kwam op naam van Luca Maria Moneta met Neptune Brecourt (v. Cavalor Cumano). Zij wist maar liefst vijf seconden sneller te finishen dan Jane Richard Philips met Izmir van de Baeyenne (v. Kashmir van Schuttershof).

Kampioenspaard

Marc Houtzager kende al een succesvol outdoor seizoen met Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel). Zo werden ze Nederlands kampioen, wonnen ze de Grote Prijs van Ommen en maakten deel uit van het Gouden team van de Nations Cup-finale. Ook in Verona liet het duo zien dat ze in topvorm verkeerden. Met een tijd van 36,53 seconden bemachtigde de combinatie een plaatsje in de top vijf. Niels Bruynseels zette in deze rubriek over 1,55 meter ruimschoots de snelste tijd neer door te finishen in 33,52 seconden met Gancia de Muze (v. Malito de Reves).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook