Ga naar hoofdinhoud

HOYS: Ellen Whitaker scoort hattrick op openingsdag

Ellen WhitakerSpringamazone Ellen Whitaker was donderdag niet te verslaan tijdens de eerste internationale rubrieken van de Horse of the Year Show in Birmingham. Ze won drie rubrieken op rij met haar paarden Kanselier (v. Notaris), CS Online (v. Irac de L’ille) en Equimax Ocolado (v. Habsburg). “Ik kan het niet geloven, ik dacht dat mijn geluk na de eerste twee proeven wel over was”, lacht Ellen Whitaker nadat ze in de laatste rubriek zelfs haar neef Robert Whitaker naar plaats twee verwees.

In de eerste 1,45 m-rubriek nam Whitaker het in de barrage op tegen zes tegenstanders. Drie van hen bleven wederom foutloos in de barrage, maar Whitaker was met KWPN’er Kanselier bijna vijf seconden sneller dan landgenoot William Funnel. De Brit Tim Stockdale werd derde. Leon Thijssen greep door een springfout in de barrage met Who Cares (v. Jumpy des Fontaines) net naast een podiumplaats. Ook Roelof Bril zag in de barrage een hindernis vallen en werd zesde met Vigaro (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Piet Raijmakers werd met een springfout in het basisparcours negende met Van Schijndel’s Chanelly (v. Contender).

’s Middags was het opnieuw raak voor Whitaker, in de 1,50 m-rubriek was ze de snelste met CS Online. Alleen Piet Raijmakers jr. kwam in deze wedstrijd aardig mee met zijn Van Schijndel’s Valentino (v. Cavalier). Hij reed een foutloze barrage, maar eindigde door zijn tijd op de vierde plaats.

Ook in de afsluitende en belangrijkste parcours ging de overwinning en ruim 5.000 pond prijzengeld naar Ellen Whitaker. Zij bleef met Equimax Ocolado voor op haar neef Robert Whitaker met Rostaar (v. Inferno). Opnieuw was het Tim Stockdale die derde werd. Beste Nederlander was Piet Raijmakers met een dertiende plaats. Hij maakte een hindernisfout met Van Schijndel’s Lys Platiere (v. Quidam de Revel) in het basisparcours.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook