Ga naar hoofdinhoud

HOYS: Nederlandse springruiters in top tien

Wout-Jan van der Schans met P-PilotOp de Horse of the Year Show in het Britse Birmingham konden de Nederlandse deelnemers op vrijdag geen grote vuist maken, maar werden wel top tien klasseringen behaald. Beste Nederlander was Wout-Jan van der Schans, die met P-Pilot (v. Epilot) als vijfde eindigde in de internationale 1.45 m-rubriek direct op tijd. Winnaar was de Brit Sam Hutton met Valentino VII.

In deze wedstrijd stuurde Piet Raijmakers jr. Van Schijndel’s Valentino (v. Cavalier) zonder fouten te maken naar de negende plaats. Ook in het snelheids- en handigheidsparcours eindigde Raijmakers jr. als negende, dit keer met Van Schijndel’s Chanelly (v. Contender). Wout-Jan van der Schans viel ook nog net in de prijzen, hij werd tiende met Eurocommerce Sacramento (v. Leendert). Laura Kenwick uit Groot-Brittannië won de wedstrijd met Heartbreaker-dochter Beluga.

De afsluitende 1.60 m-rubriek over twee manches op vrijdag kwam op naam van Robert Whitaker met de Nederlands gefokte Omelli (v. Burggraaf). Piet Raijmakers jr. leek inmiddels een abonnement te hebben op de negende plaats, want die klassering viel hem opnieuw ten deel in deze wedstrijd. Leon Thijssen werd tiende met de KWPN-hengst Tyson (v. Numero Uno).

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook