Ga naar hoofdinhoud

HOYS: Van der Schans net naast podium in Grote Prijs

Springruiter Wout-Jan van der Schans greep zondagavond net naast de medailles in de Grote Prijs van de Horse of the Year Show in Birmingham. Hij noteerde in beide manches een strafpunt voor tijdsoverschrijding met zijn P-Pilot (v. E-Pilot). De overwinning kwam in handen van de Britse Laura Renwick.

Het nemen van risico’s in het zware parcours bleek voor veel combinaties slecht uit te pakken. Zo ging ook Ellen Whitaker, eerder deze wedstrijd zeer succesvol, de mist in op de laatste hindernis in de eerste manche. Slechts drie combinaties bleven foutloos in de eerste ronde, maar er mochten in totaal zes ruiters van start in de tweede manche, waaronder Van der Schans. In deze ronde bleven dezelfde drie combinaties foutloos als in de eerste rit.

De Brit Jo Pay zette twee uitstekende rondes neer met Goodman for Fun II, waarmee hij beslag legde op de derde plaats. Landgenoot Tim Stockdale liet het parcours eenvoudig lijken met de soepel springende Fresh Direct Kalico Bay (v. Limmerick) en wist met een snelle tweede ronde bijna zeker van de zege. Laura Renwick wist als laatste starter met Oz de Breve (v. Dollar du Murier) echter precies wat ze moest rijden om haar concurrentie te verslaan. Ze reed nog een kleine twee seconden sneller dan Stockdale en stelde zo haar overwinning veilig. 

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook