Ga naar hoofdinhoud

Ieren oppermachtig in Calgary

In de tweede week van de Spruce Meadows Summer Series in Calgary zijn de Ierse springruiters oppermachtig. Gisteren werd de Nations Cup verreden en het Ierse team pakte overtuigend de winst voor twee Amerikaanse teams. Even daarvoor had Darragh Kenny al het 1.45m gewonnen en op donderdag was Conor Swail de sterkste in het 1.50m.

In de landenwedstrijd starten zeven teams uit vier landen. Met slechts drie strafpunten (twee tijdfouten uit de eerste ronde en één tijdfout uit de tweede) pakte het Ierse team, bestaande uit Shane Sweetnam/Eregast van ’t Kiezelhof (1/0), Richie Moloney/Slieveanorra (1/0), Darragh Kenny/Sans Soucis Z (0/1) en Conor Swail/Lansdowne (8/NG) overtuigend de winst. Het Amerikaanse team Stars (Charlie Jayne/Chill R Z, Kent Farrington/Ambler Gambler, McLain Ward/HH Cannavaro en Rich Fellers/Flexible) werd tweede met acht strafpunten voor hun landgenoten, team Stripes (Leslie Howard/Tic Tac, Charlie Jacobs/Flaming Star, Kirsten Coe/Baronez en Jonathan McCrea/Special Lux) met zeventien strafpunten.

Deze Furusiyya FEI Nations Cup was de laatste kwalificatie voor Noord en Centraal Amerika. Ierland won de competitie en Canada en Amerika plaatsten zich voor de finale in Barcelona in oktober.

De rubriek voorafgaande aan de landenwedstrijd werd een prooi voor Darragh Kenny en Prof de la Roque (v. Kannan). In de barrage van het 1.45m parcours was hij de snelste in 34.42 seconde voor Eric Lamaze op Fine Lady 5 (v. Forsyth) en Daniel Bluman op de KWPN merrie Believe van Ukato.

De Ier Conor Swail was op donderdag al succesvol in de zwaarste rubriek. Met Martha Louise (v. Maloubet de Plevill) won hij de barrage van het 1.50m in 39.74 seconde. De Amerikanen Kent Farrington en Mclain Ward werden tweede en derde op Voyeur (v. Tolano van ’t Riethof) en Rothchild (v. Arthos Z).

Klik hier voor alle uitslagen.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook