Ga naar hoofdinhoud

Ieren oppermachtig in Grote Prijs St. Gallen

Update - Video
Hector van d'Abdijhoeve (v. Cabrio van de Heffinck) en Bertram Allen Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de Longines Grote Prijs in St. Gallen werd de dienst uitgemaakt door de Ierse ruiters Bertram Allen en Richard Howley. Allen reed als laatste starter de barrage binnen en verbeterde de tijd van Howley met bijna een volle seconde.

Allen bracht de tienjarige schimmelhengst Hector van d’Abdijhoeve aan start en klokte de snelste tijd in het basisparcours. Daarmee verdiende hij de beste startpositie voor de barrage.

Gedurfde rit

Negen van de twaalf combinaties die voor Allen van start gingen bleven voor een tweede maal foutloos. Van hen klokte Howley met de KWPN-gefokte Tygo-zoon Chinook de snelste tijd met 45,64 seconden op de teller. Allen wist wat hem te doen stond en stuurde de Cabrio van de Heffinck-zoon professioneel en gedurfd door de baan. Dat resulteerde in een tijd van 44,75.

Thijssen beste Nederlandse

De top drie werd verder compleet gemaakt door Paul Estermann, die Lord Pepsi (v. Lord Pezi) op eigen bodem in 46,15 seconden over de finish stuurde.

Sanne Thijssen was de beste Nederlandse. Zij eindige met Celine M Z (v. Crusador) net buiten de top vijftien. Een balk kostte haar een startplaats in de barrage.

Bekijk de rit van Allen hier:

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook