Ga naar hoofdinhoud

Ierland wint twee Nations Cup wedstrijden in een weekend

Richie Moloney met Carrabis Z (FEI/Cara Grimshaw)

De Ierse springruiters hebben een succesvol weekend achter de rug. Nadat het ene team op vrijdag de 3* Nations Cup in Lissabon won, zegevierde het andere team in de 5* landenwedstrijd in het Canadese Langley. De Ieren versloegen zondag in Langley met ruime cijfers de Canadezen die in de tweede omloop nog goed terug kwamen.

Het Ierse team, bestaande uit Richie Moloney met Carrabis Z (v. Canabis Z), Brian Cournane met Dino (v. Vingino), Daniel Coyle op Cita (v. Casall) en Conor Swail met Rubens LS la Silla (v. Rebozo LS), had in de eerste omloop al de basis voor de overwinning gelegd. Met slechts twee strafpunten ging het team fier aan de leiding. De Canadezen volgden met dertien strafpunten.

Foster dubbel nul met Victor

In de tweede ronde lukte het Tiffany Foster om met de KWPN’er Victor (v. Elmshorn) opnieuw foutloos te blijven. Ook de eerste ruiter voor Ierland, Richie Moloney hield de lei schoon. Vervolgens voegden de Canadezen vijf strafpunten aan hun totaal toe. Jonathon Millar kreeg met de Zento-zoon Daveau een tijdfout en Mario Deslauriers tikte met Bardolina (v. Clarimo) een balk uit de lepels. Keean White kwam niet aan de start waardoor het eindtotaal voor de Canadezen op achttien strafpunten kwam.

Ook Moloney dubbel nul

Na de nulronde van Moloney liep Brian Cournane met Dino tegen negen strafpunten aan en de derde ruiter Daniel Coyle finishte net buiten de tijd met Cita. De Ieren stonden op dat moment op twaalf strafpunten en konden niet meer ingehaald worden. Conor Swail hield Rubens LS dan ook aan de kant.

Mexico voor Amerika

Mexico kwam met 25 strafpunten op de derde plaats en de Amerikanen werden teleurstellend vierde met 34 strafpunten. Kent Farrington zorgde met Uceko (v. Celano) in beide manches voor het streepresultaat.

Klik hier voor de uitslag.

Bron FEI

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook