Ga naar hoofdinhoud

Ierland zorgt in Hickstead voor sensatie

Een explosie van vreugde bij Ierland en een tranendal bij Oranje. Dat was de uitkomst van de Top League Nations Cup in Hickstead. Het team van Robert Splaine behaalde een dubbele zege en de Nederlandse springsport raakte in een recessie.

Niet alleen schreef een Iers B-team, bestaande uit Shane Breen, Richie Moloney, Daragh Kerins en Clement McMahon, de Britse omloop van de Top League op zijn naam, de Ieren raakten er tevens van de laatste plaats in het tussenklassement verlost. Doordat het enige team dat in Hickstead slechter presteerde dan Nederland, Zwitserland, in de tussenstand als tweede genoteerd staat, was het team van Rob Ehrens vandaag de echte verliezer. In Dublin moet Nederland op vrijdag 17 augustus vechten om degradatie uit de hoogste liga van de internationale springsport te voorkomen.

Het Nederlandse team herpakte zich wel in de tweede manche. Leon Thijssen/Tyson en Albert Zoer/Sam lieten elk een balkje vallen, maar Hendrik Jan Schuttert imponeerde met – net als in Falsterbo – een ijzersterke foutloze tweede omloop met Cerona. Maar het was toch niet genoeg. Tobalio van Albert Voorn was te terughoudend op de brede sloot en trapte met zijn achterhoeven het witte lint kapot. Vlak daarna duwde de zoon van Numero Uno ook nog een plank uit de platte lepels. Met 28 punten moest Nederland genoegen nemen met de zevende plaats.

Alle Top League-concurrenten deden het beter dan Oranje. België en Zweden deelden de vijfde plaats, Groot Brittannië werd vierde.

Zo spannend als de strijd was om de kleine puntjes voor lijfsbehoud, zo spannend was ook het gevecht om de overwinning. Frankrijk en Duitsland vochten om dat been en Ierland ging er mee heen! Wat een sensatie. Vier internationaal onbetekende combinaties versloegen de hoge heren uit Duitsland (Philipp Weishaupt/Catoki, Holger Wulschner/Cefalo, Ludger Beerbaum/Chiara, Marco Kutscher/Cornet Obolensky) en de favoriete Fransen (Eugenie Angot/Old Chap Tame, Kevin Staut/Reveur de Hurtebise, Aymeric de Ponnat/Armitages Boy en Penelope Leprevost/Topinambour. Toen Clement McMahon nul was gebleven met het power house Pacino, kwam alle druk te liggen op de schouders van laatste starter Leprevost. Haar Heartbreaker-zoon Topinambour kon zijn benen niet bij een paal weghouden, het vallende hout zorgde voor dubbele Ierse vreugde.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook