Ga naar hoofdinhoud

Ierse zege in de Grote Prijs van Twente

Zojuist heeft de Ier Dermott Lennon de Grote Prijs van Twente op zijn naam geschreven. In Geesteren reed hij een zeer scherpe barrage met zijn Iers gefokte Loughview Lou-lou en kwam foutloos over de finish in een tijd van 46.35. Lennon won een auto door zijn overwinning.

Van de 34 combinaties drongen er acht door tot de barrage. Michel  Hendrix met de Holsteiner merrie Wait and See was de beste Nederlander met zijn tweede plek. Ook Hendrix was foutloos, maar deed ruim 2 seconden langer over zijn barrage rit dan Lennon. De Argentijn José Maria Larocca ging met de Cardento afstammeling Gde Matrix als eerste van start en reed een safe foutloze ronde goed voor de derde plaats. Willem Greve met de Holsteins gefokte KWPN hengst Carambole ging snel maar had helaas een balk op de voorlaatste hindernis en eindigde hierdoor als vierde. De overige Nederlanders Jur Vrieling met de hengst Zirocco Blue VDL en Gert-Jan Bruggink en Primeval Dejavu hadden allebei twee balken en eindigden op de zesde en zevende plaats.

“Gezien de eerdere parcoursen had ik in de Grote Prijs een geheel ander parcours verwacht. Nu waren het lange lijnen en omdat de tijd krap stond betekende dit dat je een hoog tempo moest aanhouden, waardoor het gemakkelijk was om fouten te maken. Je vraagt van je paard op dit soort parcoursen vaak een net te hoog tempo, waardoor je je paarden als het ware iets overrijdt, met als gevolg vallende balken”, vertelde Michel Hendrix. De jonge, uit Kessel afkomstige, ruiter had niemand het barrageparcours zien rijden toen hij met Wait and See binnenreed. “Mijn paard is van nature niet het snelste paard en heb daarom vastgehouden aan het van tevoren opgezette plan. Dat plan was om snel maar zonder risico’s te nemen foutloos naar de finish te rijden. In de laatste lijn had ik mogelijk een galopsprong minder kunnen maken, maar ik wist dat er weinig foutloze combinaties waren, dus ben ik dat risico niet aangegaan. Daarbij komt ook nog eens dat die ene galopsprong minder me geen drie seconden tijdwinst opgeleverd zou hebben die nodig was om sneller te zijn dan Lennon”, vervolgde Michel Hendrix, voor wie dit de hoogste klassering in een CSI 3* ooit betekende

Klik hier voor de uitslag.
Bekijk hier de Equireport video van de barrage.

Bron Horses.nl / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook