Ga naar hoofdinhoud

Indoctro-zoon Hymabalia aan de leiding bij vijfjarigen

Bert-Jan Zuidema en Hymabalia pakten vandaag in Ermelo met een snelle foutloze rit in het tweede onderdeel van de Blom Cup de koppositie in het klassement. In de eerste ronde, gisteren, bleef de Indoctro-zoon ook foutloos daarmee verzekerde hij zich van een startplaats in de finale, die zaterdag verreden wordt. 

Hymabalia (uit Mabalia NW prest van Starsky de Brix, fokker J. Heins uit De Schiphorst) moest vandaag alleen Blom’s Hertogin Out voor laten gaan. Deze Tornesch-dochter finishte onder Thomas Mertens ruim een halve seconde sneller en was daarmee goed voor de snelste foutloze rit in dit tweede onderdeel.

Top drie

De tweede plaats in de tussenstand kwam op naam van Geert Jan Boer met de Bodinus-zoon Hero (Bodinus, uit Tordina keur IBOP(spr) van Corland, fokker familie Slingerland uit Elim), die vandaag een tijd van 26,67 seconden neerzette. Thomas Mertens reed sterk met de paarden van hoofdsponsor Rinus Blom en plaatste zich met Blom’s Hiek’n (Falaise de Muze uit Vamosa II elite sport(spr) prok van Matterhorn, fokker familie J.R. Veninga uit Hijken) als nummer drie voor de finale.

Hengsten

Een mooie vierde plaats was er voor de KWPN-goedgekeurde hengst Highlander (Numero Uno uit Ditty Dante C elite IBOP(spr) prok van Vingino, fokker M.A.M. Lamers-Couwenberg uit Heide) met Kristian Houwen. De schimmelhengst viel op door zijn hoge mate van voorzichtigheid en macht op de sprong. Ook de hengsten Highway M TN, Herakles eHeineken VK VDL plaatsten zich voor de finale
Highway M TN (Eldorado van de Zeshoek uit Zelana V reg a prok van Chellano Z, fokker P. Verdellen Paarden Fok & Opfok uit Horst) plaatste zich met Zoi Snels, Herakles (Catoki uit La Costa van Landor S, fokker A. Brueggehagen uit Cloppenburg, Duitsland) kwalificeerde zich onder Kimberley Winsingh en Heineken VK VDL (Zirocco Blue VDL uit Regina Adelheid Z elite pref prest sport(spr) van Rebel II Z, fokker Mark van Kleef uit Ede) plaatste zich onder Lennard de Boer voor de finale.

Meer vijf- en zesjarigen naar de finale

De finale van de Blom Cup, die zaterdag a.s. tijdens de KWPN Kampioenschappen plaatsvindt in de hoofdring, zal meer combinaties toelaten dan oorspronkelijk in de reglementen is vastgelegd. Veel ruiters en bezoekers hebben aangedrongen om, gezien het grote aantal deelnemers, het aantal combinaties in de finale te verruimen. De organisatie heeft de voor- en nadelen zorgvuldig afgewogen en heeft gekozen om in het belang van de sport gehoor te geven aan het verzoek. Een grotere groep deelnemers zal een mooiere finalestrijd opleveren. De verruiming geldt voor de vijf- en zesjarigen, in deze rubrieken mogen er nu dertig deelnemen in de finale. De eerste finale zaterdag, die van de vierjarigen, zal daarom een half uur eerder van start gaan. Om 8.00 uur verschijnt de eerste deelnemer in de baan.

Klik hier voor ale uitslagen in de tweede halve finale

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook