Ga naar hoofdinhoud

Indoor Brabant erop of eronder voor Nederlandse springruiters

Quality Time

De Nederlandse springruiters moeten tijdens Indoor Brabant alles op alles zetten om een startbewijs te verdienen voor de wereldbekerfinale. “In Bordeaux hadden we wereldbekerpunten moeten pakken om ons nu al te verzekeren van een startpositie in de wereldbekerfinale van Gotenburg”, vertelt Jeroen Dubbeldam. “Gerco Schröder greep tien punten en staat nu met een totaal van 36 op de negentiende plek. Ik sta met een punt minder twintigste. Marc Houtzager is de beste Nederlander en houdt met 41 punten de zestiende plek bezet. De ervaring leert dat je met 40 punten pas zeker bent van deelname."

De Nederlanders kunnen in Den Bosch flinke concurrentie verwachten. Negen ruiters van de top tien van de wereldranglijst springen hebben zich inmiddels aangemeld voor Indoor Brabant. De huidige nummer 1, Christian Ahlmann, vertegenwoordigd Duitsland samen met de nummer 6 van de lijst, de tweevoudig wereldbekerwinnaar Marcus Ehning. Ook olympisch kampioen Steve Guerdat (2) uit Zwitserland is van de partij in Den Bosch samen met landgenoot Pius Schwizer (5). De Europees kampioen van 2009, Kevin Staut (7) en Pénélope Leprevost (10) komen vanuit Frankrijk. De Australische Edwina Alexander-Tops (4) maakt de buitenlandse input uit de top tien compleet. In deze top tien staan ook de Nederlanders Gerco Schröder (8) en Marc Houtzager (9). Zij zullen samen met onder meer de andere twee leden van het olympische zilveren team, Jur Vrieling en Maikel van der Vleuten, de Nederlandse kleuren verdedigen. Brit Nick Skelton (3) komt niet naar Nederland, hij traint zijn paarden momenteel in de Verenigde Staten.

Indoor Brabant is van 14 t/m 17 maart in Den Bosch. De kwalificatie voor de Rolex FEI World Cup Jumping wordt om 15.00 uur verreden op zondag 17 maart. De wereldbekerfinale is van van 24 t/m 28 april in het Zweedse Gotenburg.

Bron: Horses /KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook