Ga naar hoofdinhoud

Invaller Marcel de Boer draagt zege Global Express op aan Hein Peeters

Lennard de Boer
Global Express, hier onder Lennard de Boer

Hij won ook al de eerste omloop van de Blom Hengstencompetitie, Maar dat was onder zijn eigen ruiter Lennard de Boer. Vanavond was Global Express opnieuw ongenaakbaar in de klasse Z, maar ditmaal met gelegenheidsruiter Marcel de Boer. Die de teugels eerder deze avond noodgedwongen moest overnemen van zijn stalruiter Lennard de Boer, die bij een val op het voorterrein zijn sleutelbeen had gebroken.

Bij de prijsuitreiking greep Marcel de Boer de microfoon om de onlangs overleden hengstenhouder Hein Peeters te gedenken. “We hadden ons voorgenomen om hier vanavond te winnen voor Hein Peeters, die Global ook ter dekking heeft gehad. Als straks bij de ereronde de Radetzkymars klinkt, denken we allemaal even aan Hein”, aldus Marcel de Boer.

Geniale Global Express

In de barrage kon Marcel de Boer vertrouwen op de genialiteit van Global Express, de razendsnelle topatleet die elke keer weer precies weet wat hij moet doen. De 0 in 40.55 was een te zware opgave voor Gerardus (v. Carambole), het ‘eigen’ Groningse product van Gradus Post. Onder Gerbert te Koppele sprong Gerardus briljant naar 0/42.26. Gerardus gaat een grote toekomst tegemoet.

Apower werd derde met Siebe Kramer, gevolgd door Grodino en Ben Schröder.


Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook